Man bedreigd bij poging carjacking


Man bedreigd bij poging carjacking

Laatste update:
31-01-2016 | 12:37

Utrecht - Op zaterdag 30 januari werd een man bedreigd door een onbekende man die bij hem in de auto stapte. De politie zoekt getuigen.

Rond 16.50 uur kwam een melding van een poging carjacking aan de Bangkokdreef. Agenten gingen erheen en troffen de melder aan. De 34-jarige jarige man uit Utrecht vertelde dat hij rond 16.40 uur in zijn auto stapte, toen ineens de deur openging en er een onbekende man naast hem kwam zitten.
Het slachtoffer werd bedreigd met een op een vuurwapen gelijkend voorwerp en kreeg een klap op zijn hoofd. De verdachte eiste de autosleutels, maar het slachtoffer gaf deze niet en wist snel uit de auto te komen om te vluchten. Hij zag nog dat de verdachte samen met een andere man wegrende in
de richting van de Marokkodreef. Hierna heeft het slachtoffer direct 112 gebeld. Uit onderzoek blijkt dat er mogelijk een derde persoon bij betrokken is die wellicht op de uitkijk heeft gestaan.

Signalementen

De verdachte die het slachtoffer bedreigde droeg een donkere baseballpet, met een grote print in dezelfde donkere kleur. Hij had een blauwe trui aan met een capuchon die hij over zijn pet had getrokken. Van de tweede verdachte heeft het slachtoffer niet veel gezien. Beiden zijn rond de 22-23
jaar oud en hebben een lichtgetinte huidskleur. De derde persoon die gezien is, was in het donker gekleed.

Iets gezien?

De politie in Utrecht vraag getuigen of mensen die meer weten over de verdachten contact op te nemen via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.