Het Nationale Ballet in eerste online gala of the stars

Amsterdam, 28 januari 2015

Persbericht

Het Nationale Ballet in eerste online gala of the stars

* Allereerste wereldwijde online live ballet Gala

* Meer dan twintig deelnemende stersolisten

* Zeven uur durende live uitzending op zondag 31 januari 2016

* Optreden Maia Makhateli en Artur Shesterikov van Het Nationale Ballet

Zondag 31 januari 2016 wordt wereldwijd de eerste editie gehouden van het Online Gala of the Stars – Worldwide Ballet Principals. Stersolisten van balletgezelschappen van over de hele wereld treden op in een zeven uur durende online live marathon.

De meer dan twintig deelnemende solisten zijn afkomstig van Het Nationale Ballet, Staatsballett Berlin, San Francisco Ballet, American Ballet Theatre, New York City Ballet, Boston Ballet, The Australian Ballet, Bayerisches Staatsballett, Wiener Staatsballett en The National Ballet of Canada.

Vanuit Het Nationale Ballet treden eerste solisten Maia Makhateli en Artur Shesterikov live op met een pas de deux uit In Light and Shadow van Krzysztof Pastor, vaste choreograaf van Het Nationale Ballet. Ook zijn er beelden van de voorbereidingen achter de schermen, de laatste repetities en is er de mogelijkheid om vragen te stellen aan beide dansers via een online chat.

De deelnemende dansers zijn naast Artur Shesterikov en Maia Makhateli: Iana Salenko, Marian Walter, Yuan Yuan Tan, Luke Ingham, Frances Chung, Taras Domitro, James Whiteside, Paulo Arrais, Amber Scott, Ty King-Wall, Lucia Lacarra, Marlon Dino, Lauren Lovette, Gonzalo Garcia, Ana Sophia Scheller, Joaquin de Luz, Denys Cherevychko, Kiyoka Hashimoto, Sonia Rodriguez en Naoya Ebe.

Het evenement is een initiatief van een groep professionele balletdansers die zich hebben verenigd onder de naam Zarely. Meer informatie over de deelnemers en aanvangstijden is te vinden op de Facebook, Twitter en Instagram accounts van Zarely, username zarelywear, en de website www.zarely.co.