Dishman Netherlands ontvangt de MVO-prijs 2016


VEENENDAAL / AHMEDABAD, INDIA, 20160203 -- Dishman Pharmaceuticals and Chemical Ltd (DPCL), toonaangevend outsourcing partner voor de wereldwijde farmaceutische industrie, heeft aangekondigd dat haar lokatie in Nederland door de Bedrijvenkring Veenendaal en gemeente Veenendaal is beloond met MVO-prijs 2016.

Dishman Netherlands is gevestigd in Veenendaal en een onderdeel van DPCL. Ze is actief in de marketing en sales en productie van vitamine D-analoga, vitamine D, cholesterol en lanoline-gerelateerde producten voor belangrijke markten zoals farmacie, cosmetica, diervoeder, voedingsmiddelen en industriële toepassingen.

Op 4 januari 2016 is het MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) beleid van Dishman Netherlands beloond met de MVO-prijs 2016 van de Bedrijvenkring Veenendaal en de gemeente Veenendaal. De afgelopen 3 jaar is deze prijs toegekend aan bedrijven die  goede prestaties op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen hebben getoond en die een duidelijke en positieve bijdrage aan Veenendaal hebben geleverd. Genomineerde bedrijven worden gezien om hun inspanning economische ontwikkeling te combineren met milieu en sociale criteria. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (ook wel Triple P: people, planet, profit) is een visie die bedrijven hebben om, gericht op de toekomstige generaties, hun impact op de lokale omgeving en elders in de wereld zoveel mogelijk te beperken.

De jury, bestaande uit vertegenwoordigers van de gemeenteraad en leden van de Bedrijvenkring in Veenendaal, hebben Dishman Netherlands uitgeroepen als winnaar uit diverse genomineerde bedrijven.

Tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsreceptie van de Bedrijvenkring Veenendaal werd de prijs door burgemeester Wouter Kolff uitgereikt aan Dishman Netherlands. 'Dishman heeft een heldere integrale visie ontwikkeld op MVO. Leiderschap speelt daarin en belangrijke rol. Management en overig personeel hebben hiertoe een intensief proces doorlopen, dat zeker nog niet is afgerond. De ambitie is koploper te zijn en te blijven op het terrein van MVO. Er wordt hard toegewerkt naar een energieneutrale productie m.b.v. 'green technology'. Verder is Dishman heel actief op het gebied van maatschappelijk betrokken ondernemen en bijvoorbeeld partner van Samen voor Veenendaal,' zo motiveerde voorzitter Wouter Kolff de keuze van de jury.

"We zijn verheugd en zeer trots", aldus Jeroen de Jong, Manager QHSE (Quality, Health, Safety en Environment), die de prijs namens het managementteam van Dishman Netherlands in ontvangst nam. "In de afgelopen jaren hebben we aanzienlijke inspanningen verricht om ons MVO-beleid verbeteren. Zo organiseerden we een Open Dag die dit jaar 1200 bezoekers trok. We hebben ook geïnvesteerd in onderzoek naar duurzame producten."

"Dishman Netherlands is zich bewust van de impact van haar activiteiten op mens en milieu. We hebben en nemen de verantwoordelijkheid voor het verminderen en voorkomen van deze effecten. Dishman Netherlands heeft een duidelijk en transparant beleid ten aanzien van alle gezondheid-, veiligheids- en milieu-aspecten. Dit is ook in lijn met de behoeften van onze klanten. We weten dat ze vertrouwen nodig hebben in ons kwaliteitsmanagement.", zegt Mark Ipema, VP Operations van  Dishman Netherlands.