Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)


Datum: 02 februari 2016

[IMG]

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. De overheid gaat hiermee de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via de
nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Meerjarige regeling

De meerjarige regeling start op 1 januari 2016 en loopt tot en met 31 december 2020. Per subsidiejaar wordt het budget vooraf bekendgemaakt. In 2016 is er EUR 70 miljoen subsidie beschikbaar. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort apparaat en de energieprestatie.

De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten op www.rvo.nl/isde. De apparaten op de lijst komen in aanmerking voor subsidie. Deze lijsten worden continu uitgebreid en bijgewerkt. Hier vindt u ook de voorwaarden voor zowel particulieren als zakelijke aanvragers en informatie over hoe u een
aanvraag kunt doen.