BNG Bank helpt gemeenten duurzamer te worden


DEN HAAG - BNG Bank helpt gemeenten in hun ambities om duurzamer te worden. BNG Bank adviseert en faciliteert mogelijkheden om gemeentehuizen, en daarmee raadszalen, te voorzien van zonne-energie installaties.

BNG Bank wordt geen groene bank, maar BNG Bank wil een duurzame bank zijn, zo vertelt Carel van Eykelenburg, voorzitter van de Raad van Bestuur van BNG Bank. In het artikel `Duurzaam voor maatschappelijk belang' schrijft Van Eykelenburg dat BNG Bank actiever zal worden in de financiering van
investeringen in hernieuwbare energie, naast de ambities die de bank heeft om specifieke aandacht te besteden aan de publieke ambities in de sociale economie gericht op social return, dat wil zeggen het vergroten van de arbeidsparticipatie van mensen met een handicap. Het volledige artikel is
hier te vinden en via deze link is meer te vinden over de duurzame ambities met zonne-energie-installaties.

Kennispartner
BNG Bank is kennispartner van Raadslid.Nu en houdt ook trainingen en opleidingen waardoor raadsleden beter geschoold worden om financiele keuzes te beoordelen op hun korte en lange termijneffecten. Meer informatie daarover is hier te vinden.



Bron: Raadslid.Nu, de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, 2 februari 2016.

Social media: Raadslid.Nu is ook te volgen op Twitter (@RaadslidNu), Facebook en Linkedin.

Raadslid.Nu is de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en staat voor een sterke en krachtige positie van gemeenteraden ten behoeve van het functioneren van de lokale democratie.

Wist u dat sinds de wijziging van het rechtspositiebesluit voor raads- en commissieleden, de gemeente de contributie van de beroepsvereniging vergoedt, waarvan een raadslid in verband met de uitoefening van zijn functie lid is.

Nog geen lid van de vereniging? Een collectief lidmaatschap kost maar 35 euro per persoon en commissieleden en fractieondersteuners vallen, wanneer zij ook aangemeld zijn, binnen een collectief lidmaatschap. Het individueel lidmaatschap kost 75 euro. Aanmelden kan hier!