Leerlingen op de rode loper dankzij filmscriptwedstrijd over dieren

Leerlingen op de rode loper dankzij filmscriptwedstrijd over dieren

Hilversum, 3 februari 2016. Door het klassikaal schrijven van een spannend filmverhaal over hun honden, hebben leerlingen van groep 5 van Basisschool Wijdtveld uit Arcen een bezoek aan de bioscoop gewonnen met de hele klas! Zij hebben deelgenomen aan een wedstrijd uitgeschreven door het DierenDiploma.

Het DierenDiploma is een gratis lespakket over huisdieren en is ontwikkeld door de Stichting Met dieren meer mens. Met een DierenDiploma kan er op een speelse, maar wel educatieve, manier aandacht worden gegeven aan het verantwoord omgaan met huisdieren.

De DierenDiploma lessen worden meestal gegeven rond Dierendag en ieder jaar is er een wedstijd.

“In verband met het DierenFilmFestival leek het ons een leuk idee om een filmscript-wedstrijd uit te schrijven. ” vertelt Pascale Fuchs, de secretaris van de Stichting.

Tientallen scholen gaven gehoor aan de oproep om een verhaal te schrijven met een huisdier in de hoofdrol. “Het was een feest om alle verhalen te lezen. Dieren bleken echte superhelden en de fantasie van de leerlingen ging in vrije loop! Het doel is om kinderen als huisdierbezitters van de toekomst alvast kennis te laten maken met het verzorgen van dieren.”

Als één van de hoofdprijswinnaars gaat de klas van basisschool Wijdtveld uit Arcen naar de Film ‘Keet & Koen op zoek naar Bassie & Adriaan’ in het Filmtheater De Nieuwe Scene in Venlo. De klas heeft de zaal helemaal voor zichzelf en komt, voor een feestelijk tintje, in galakleding via de rode loper.