Drie Palestijnen schieten politieagenten neer en worden doodgeschoten

in Israel / by Mike Durand / on 03/02/2016 at 16:38 / Tags: Palestijnen, Terrorisme, Westbank

Drie met automatische wapens, messen en explosieven bewapende Palestijnen hebben vandaag twee vrouwelijke Israelische politieagenten neergeschoten en -gestoken bij de Damascuspoort van de Oude Stad in Jeruzalem. Toegesnelde politieagenten die de aanslag zagen gebeuren schoten de drie daders dood.

Een van de agentes, 19 en 20 jaar oud, verkeert in levensgevaar, de andere is zwaargewond. Zij worden behandeld in het Hadassaziekenhuis.

Volgens politiewoordvoerder Mickey Rosenfeld viel het trio de twee politieagenten op door hun gedrag. Zij vroegen de drie om hun identiteitsbewijzen te tonen. Een van hen pakte zijn identiteitsbewijs, een tweede haalde zijn automatische wapen tevoorschijn en schoot een agente neer. De derde stak met een mes in op de tweede agente. De drie zijn doodgeschoten door andere agenten, die de aanslag zagen gebeuren.

De drie Palestijnen zijn 20 en 21 jaar oud en komen uit het dorp Kabatia bij Jenin, in het noorden van de Westoever. Twee van hen hadden pijpbommen onder hun jassen verborgen; die zijn inmiddels door de explosieven opruimingsdienst onschadelijk gemaakt. De politie gaat ervan uit dat de drie een veel grotere aanslag voor ogen hadden, die is verhinderd doordat zij werden aangehouden door de agentes.