feb 16 Vergadering afdeling Oost


16 februari 2016

Datum: dinsdag 16 februari 2016
Plaats: Postillion hotel, Europaweg 25. 6816 SL ARNHEM
Tijd: 19:00 uur tot 21:45 uur


We willen het jaar met een boeiend programma starten. Allereerst volgt er een presentatie over koop en ver-koop van accountantspraktijken in het licht van de actuele ontwikkelingen in onze branche.
De waardering en het verkoopproces zijn belangrijke aandachtspunten. De presentatie wordt u gegeven door Jerome Senden en Henri Maas, beiden van Maes en Partners uit Deurne. Beiden hebben meer dan 25 jaar ervaring in bemiddeling bij koop en verkoop van bedrijven. Zij zijn gespecialiseerd in de
accountancybranche en houden zich voornamelijk bezig met onderhandelingen tussen vragende en aanbiedende partijen.

Vervolgens gaan onze eigen Themagroepen samen met onze voorzitter uw kennis van actuele ontwikkelingen op gebied van de RJ bijspijkeren. Thijs Willemsen en Ed Spiegel hebben de presentatie voorbereid.
Naast het behandelen van onderwerpen als verwerking van de goodwill wordt ook ingezoomd op Micro-entiteiten, daarom wordt ook ingegaan op de informatiebijeenkomsten van de NBA inzake Standaard 4410/Micro Entiteiten.

Voor beide onderwerpen geldt dat het bestuur een discussie met onze leden erg op prijs stelt!

1. Opening en actualiteiten
Na de openingsformaliteiten zal de NBA kort verslag doen van de actualiteiten in ons beroep.

2. Koop en verkoop accountantspraktijken
Jerome Senden en Henri Maas presenteren de gang van zaken bij de koop, verkoop van accountantspraktijken. Aan de orde komen de waardebepaling en het koop- of verkoopproces.

3. Actualiteiten RJ
Thijs Willemsen en Ed Spiegel nemen u mee in de materie van gewijzigde RJ-regels. Naast onderwerpen als de verwerking van onder meer goodwill komen ook verslaggevingsvereisten voor Micro-ondernemingen aan de orde.

Bijlage:
> agenda

Download als pdf Print Verstuur
Tweet dit Deel dit op LinkedIn