Jumbo wil `herstructureringsregeling' alleen maar met de COR afsprek..


Jumbo wil `herstructureringsregeling' alleen maar met de COR afspreken.

Geplaatst op 04 februari 2016
[IMG]

De afgelopen weken hebben wij Jumbo gevraagd om ons duidelijk te maken wat voor haar de knelpunten zijn in het bestaande sociaal plan. Maar daar blijkt men niet toe bereid. Het bedrijf is van mening dat de nu aangekondigde herstructureringen geen onderdeel meer zijn van de integratie van
C1000. En dat daarmee het daarvoor in 2012 met de vakbonden afgesproken sociaal plan niet van toepassing is. De Unie is hierover een andere mening toegedaan.

De vakbonden krijgen geen rol.

Jumbo wil ook geen nieuwe afspraken maken met de vakbonden. In plaats daarvan kiest men voor het afspreken van een zogenaamde `herstructureringsregeling' met de COR. En blijkbaar is ook dat medezeggenschapsorgaan daartoe bereid. En dus komen wij op die manier langs de zijlijn te staan. Als
vakbond mogen wij alleen maar iets vinden van het uiteindelijke resultaat. En zonder dat duidelijk is wanneer, waarop en in welke mate wij dit nog kunnen beinvloeden.



Geen goede ontwikkeling.

De Unie vindt dit geen goede ontwikkeling. Wat ons betreft is er zeker de bereidheid om de `nu onuitvoerbare' onderdelen van het sociaal plan bespreekbaar te maken en daar vergelijkbare oplossingen voor te vinden. Maar dan wel in een rechtstreeks overleg met ons. Die kans wordt ons door Jumbo
en de COR niet geboden.

Effecten overname La Place.

De overname van La Place en daarmee 1.700 werknemers zien wij als een zeer positieve ontwikkeling. Logischerwijs hebben wij daarbij wel een verband gelegd met de aangekondigde herstructureringen. Vooral voor wat betreft werkgelegenheidsbehoud.

We moeten nu afwachten.

Op dit moment kunnen wij niet veel anders dan afwachten wat er gaat gebeuren. Jumbo en de COR hebben beloofd alle werknemers te raadplegen. Voor De Unie is het vooral van belang dat er straks voor de getroffenen een goed sociaal vangnet bestaat. Daar zullen we zeer kritisch op zijn.


Reageren

Reageren op deze berichtgeving kan door een e-mail te sturen aan Ed Lecomte. Je kunt hem ook bellen op 06 - 52 52 20 45.

Informatie

Sectoren: Dienstverlening