Flinke wintersportfiles richting Alpen verwacht


4 februari 2016, 23:41

Nederlanders die komend weekend op wintersport vertrekken moeten rekening houden met flinke files. Vooral van en naar Oostenrijk worden lange files verwacht, maar ook richting Franse Alpen wordt het aanschuiven.

In Duitsland begint in verschillende regio*s de vakantie, waaronder in Beieren. Ook in Oostenrijk vangt de wintersportvakantie in diverse streken aan. Dat betekent filerijden richting de belangrijke wintersportoorden. In Duitsland loopt het vast op de wegen vanuit Munchen richting Oostenrijk,
met de langste files op de Ring Munchen en de A8. Ook de A7 Ulm * Fuessen is erg druk. In Oostenrijk is de A10 vanuit Salzburg veruit de drukste weg. Terugkerende wintersporters komen op de grens tussen Oostenrijk en Duitsland in de file door strenge grenscontroles.

Frankrijk en Zwitserland

In Frankrijk geldt voor dit weekend code rood voor verkeersdrukte richting de skigebieden. Vooral de wegen vanuit Lyon richting de skigebieden zijn erg druk. De A39, A40 en A43 zijn de filegevoeligste snelwegen. Ook de laatste stukken weg naar de skigebieden lopen vol. Vooral de N90 richting
Val Thorens is hiervoor gevoelig. Volgend weekend volgt in het zuidoosten van Frankrijk een *Zwarte Zaterdag*. In Zwitserland is het dit weekend ook drukker dan normaal, maar de drukte is hier minder erg dan in Frankrijk en Duitsland.