Werkzaamheden Dynamisch Beekdal mogen van start gepubliceerd op: 05-..


5 februari 2016
Waterschap Aa en Maas mag starten met de werkzaamheden in het Dynamisch Beekdal. Dat oordeelde de rechter na de zitting op 19 januari jl. Eerder werd de uitvoering van het project stilgelegd, nadat door een externe partij een bezwaar werd ingediend tegen de door de gemeente St-Michielsgestel
verleende omgevingsvergunning. Deze vond de rechter onvoldoende gemotiveerd, waardoor hij op 3 november 2015 besloot de werkzaamheden stil te leggen.

Inmiddels heeft de gemeente de motivatie aangepast en opnieuw aan de rechtbank voorgelegd. Deze is op 19 januari opnieuw beoordeeld. De rechtbank heeft besloten dat de vergunning terecht is verleend en het waterschap mag starten met de uitvoering.

De komende weken wordt samen met de aannemers een planning gemaakt. Zodra duidelijk is wanneer we waar aan het werk gaan publiceren we dit op de webpagina over het Dynamisch Beekdal.

De werkzaamheden waar het om gaat zijn fase 3 en 4 van het Dynamisch Beekdal (Molenhoek, meander Middelrode en Seldensate) en fase 5 en 6b (Hersend en Aaveld). De uitvoering van de gebieden Hersend en Aaveld gebeurt tegelijk met de verbreding van de N279 noord in opdracht van de Provincie
Noord-Brabant. Voor meer informatie zie www.brabant.nl/n279.

Voor meer informatie over het project Dynamisch Beekdal zie www.aaenmaas.nl/dynamischbeekdal.