Politie onderzoekt gewelddadige beroving Rotterdam-Overschie


Politie onderzoekt gewelddadige beroving Rotterdam-Overschie

Laatste update:
05-02-2016 | 11:05

Rotterdam - De politie onderzoekt de straatroof die vrijdagavond 29 januari plaatsvond op het Zouwepad in Rotterdam-Overschie en komt daarbij graag in contact met getuigen. Een 16-jarig meisje raakte tijdens de beroving gewond aan haar hand.

Het slachtoffer liep die avond rond half negen van haar werk naar huis. Op de Hoogenwaardstraat hoorde ze voetstappen achter zich. Vervolgens werd ze op het Zouwepad belaagd door twee jongens. Een van de jongens trok aan haar tas en zwaaide met een mes voor haar gezicht. Het meisje raakte door
het zwaaiende mes gewond aan haar hand. De verdachten gingen er met haar tas vandoor. Ze renden in de richting van de Abtsweg.

De verdachten zijn tussen de 16 en 19 jaar oud en licht getint. Verdachte 1 hield het mes vast en pakte de tas van het slachtoffer. Verdachte 2 stond vermoedelijk achter het slachtoffer. Ze zag hem pas toen hij wegrende. Hij droeg een olijfkleurige trainingsjas van het merk Nike aan. Het is
een nieuw en opvallend model (zie foto). Het viel het slachtoffer op dat de jas nog droog was, terwijl het regende. Mogelijk dat er dus een auto in de buurt heeft gestaan, waar de verdachten in hebben gezeten.

De politie onderzoekt de zaak en komt daarbij graag in contact met getuigen. Heeft u iets gezien of gehoord? Of heeft u andere informatie die de politie verder kan helpen in haar onderzoek? Neem dan contact op via 0900-8844. Anoniem uw informatie doorgeven kan ook, via M. 0800-7000.