Coentunnel (A10) dicht na ongeluk


5 februari 2016, 12:07

Een ongeluk in de Coentunnel zorgt vrijdag rond het middaguur voor problemen voor verkeer ten noorden van Amsterdam. Beide tunnelbuizen richting de A10-West zijn afgesloten. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk. Wat er precies gebeurd is, is niet duidelijk.

Verkeer doet er voorlopig goed aan de Coentunnel (noord richting zuid) te mijden. Omrijden kan (filevrij) via de A10-Oost door de Zeeburgertunnel. Door de afsluiting staat op zowel de A8 als de A10-Noord 3 kilometer file.

Twee tunnelbuizen dicht

Het ongeluk is gebeurd in de tunnelbuis van de A8 naar de A10-West. Vanwege de veiligheidsprotocollen is ook de buis vanaf de A10-Noord afgesloten. Maar als alles onder controle is, wordt dit deel van de tunnel waarschijnlijk snel vrijgegeven.

Update 12:13 uur

Rijkswaterstaat meldt dat er zeven auto's betrokken zijn bij het ongeluk. Dat zou betekenen dat de berging een hele klus is.

Update 12:33 uur

Rijkswaterstaat inspecteert momenteel de wisselbaan (A8 richting A10-West). Die zou dus zo open moeten gaan. Dan kan het verkeer vanaf de A8 dus weer passeren.

Foto: (c) VID