Ministerraad van 5 februari 2016


Door Sarah Delafortrie, Christophe Springael
Gepubliceerd op 05/02/2016

De ministerraad vergaderde op vrijdag 5 februari 2016 in de Wetstraat 16 onder het voorzitterschap van Charles Michel.

De ministerraad nam de volgende beslissingen:

* Diverse wijzigingen over de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Ontwikkelingssamenwerking Alexander De Croo een voorontwerp van wet goed dat twee wetten wijzigt over de Belgische Investeringsmaatschappij voor Ontwikkelingslanden (BIO).

* Minimale nominale volumes duurzame biobrandstoffen die de volumes benzine moeten bevatten

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Energie Marie Christine Marghem in tweede lezing een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de minimale nominale volumes duurzame biobrandstoffen vastlegt die de volumes benzine die jaarlijks tot verbruiken worden uitgeslagen, moeten
bevatten. Het ontwerp werd aangepast aan het advies van de Raad van State.

* Afrekening van de gewestelijke inkomsten uit de personenbelasting en gewestelijke belastingregels in de belasting van niet-inwoners

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed dat de modaliteiten vastlegt voor de afrekening van de gewestelijke inkomsten uit de personenbelasting en de toepassing van de gewestelijke belastingregels in de
belasting van niet-inwoners.

* Methode voor de raming van de gewestelijke ontvangsten uit de personenbelasting

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Financien Johan Van Overtveldt een ontwerp van koninklijk besluit goed waarin de methode wordt vastgelegd voor de raming van de gewestelijke ontvangsten uit de personenbelasting en ook voor het maandelijks storten van voorschotten aan de
gewesten.

* Betaling voor de creatie van tewerkstelling in de sector van de revalidatiecentra

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit goed dat het bedrag vastlegt om de creatie van bijkomende tewerkstelling in de sector van de revalidatiecentra sinds 2015, te betalen.

* Belgische bijdrage aan de missie EUTM Mali in 2016

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Defensie Steven Vandeput akkoord met de verlenging van de Belgische deelname aan de Europese Trainingsopdracht van de Malinese Strijdkrachten (EUTM Mali) in 2016.

* Steun van Defensie aan de geintegreerde politie voor bewakingsopdrachten

De ministerraad keurt het voorstel van minister van Binnenlandse Zaken en Veiligheid Jan Jambon goed om de inzet van de militairen op het terrein te behouden, in het kader van het protocolakkoord over de steun van Defensie aan de geintegreerde politie voor bewakingsopdrachten.

* Diverse bepalingen over gezondheid

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Sociale Zaken en Volksgezondheid Maggie De Block een voorontwerp van wet goed over diverse bepalingen inzake gezondheid.

* Overheidsopdracht over consultancy voor ontwikkeling van diverse informaticaprojecten voor de FOD Mobiliteit en Vervoer

De ministerraad gaat op voorstel van minister van Mobiliteit Jacqueline Galant akkoord met de gunning van nieuwe opdrachten om de inzetbaarheid van zes consultants te verlengen voor consultancy in het kader van de ontwikkeling van diverse informaticaprojecten van de FOD Mobiliteit en
Vervoer.

* Dossiers inzake Regie der Gebouwen

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met Regie der Gebouwen Jan Jambon drie dossiers goed over de Regie der Gebouwen.

* Benoeming leden van de Interdepartementale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Energie, Leefmilieu en Duurzame Ontwikkeling Marie Christine Marghem een ontwerp van koninklijk besluit goed over de benoeming van leden van de Interdepartementale Commissie voor Duurzame Ontwikkeling (ICDO).

* Huishoudelijk reglement van de Commissie Kunstenaars

De ministerraad keurt in een ontwerp van koninklijk besluit het huishoudelijk reglement van de Commissie Kunstenaars goed.

* Overgangsregeling voor de uitbetaling van tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden in 2016

De ministerraad neemt op voorstel van staatssecretaris voor Personen met een beperking Elke Sleurs kennis van de overgangsregeling voor de uitbetaling van de tegemoetkoming voor hulp aan bejaarden (THAB) in 2016.

* Voorlopige regels voor beheerscontract NMBS en Infrabel

De ministerraad keurt op voorstel van minister belast met de Nationale Maatschappij der Belgische Spoorwegen Jacqueline Galant een ontwerp van koninklijk besluit goed waarin de voorlopige regels worden vastgesteld die als beheerscontract van Infrabel en NMBS gelden.

* Toepassing van de tax shift in de non-profitsector - sociale Maribel

De ministerraad keurt op voorstel van minister van Werk Kris Peeters en minister van Sociale Zaken Maggie De Block een ontwerp van koninklijk besluit* goed met betrekking tot maatregelen voor de bevordering van de tewerkstelling in de non-profitsector, ter uitvoering van de tax shift.

Termen:

* Ministerraad

Bron
RSS

Logo of 'FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie' FOD Kanselarij van de Eerste Minister - Algemene Directie Externe Communicatie
Wetstraat 16
1000 Brussel
Belgie
+32 2 287 41 07 +32 2 287 41 92
http://www.presscenter.org

Contacten

Sarah DelafortrieSarah Delafortrie
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+ 32 2 287 41 07
+ 32 486 357 888
vCard downloaden
Christophe SpringaelChristophe Springael
Communicatieattache
Wetstraat 16, 1000 Brussel, Belgium
+32 2 287 41 92
+32 477 59 14 37
vCard downloaden