Start nieuwe cursus Oud Schrift voor beginners

9 december 2015

In het najaar van 2015 is er een cursus 'Oud Schrift (voor beginners)' bij Nieuw Land van start te gaan. De belangstelling daarvoor was zo groot, dat veel geinteresseerden op een wachtlijst moesten worden geplaatst. Hen en degenen die nu voor het eerst interesse tonen in het leren lezen van historische bronnen wordt begin 2016 (opnieuw) de kans geboden kennis te maken met de methoden en technieken om oud schrift te lezen. Dus als u bij uw genealogisch of geschiedkundig onderzoek bent gestuit op documenten waarvan u de inhoud niet kunt ontcijferen, als de kriebelletters van een notaris of klerk u voor de ogen dansen, als u nu eindelijk eens wilt weten hoe u de essentie uit een oud document kunt halen, kom dan vanaf 5 februari 2016 naar de cursus 'Oud Schrift (voor beginners)'.

Tijdens de cursus wordt een algemene introductie gegeven over de schriftontwikkeling en worden er gezamenlijk tal van interessante documenten gelezen. Een aantal van deze stukken is afkomstig uit de collecties van Nieuw Land. Van de cursisten wordt verwacht dat zij voor iedere les enig huiswerk maken. Op het lezen van oud schrift is zondermeer het gezegde 'oefening baart kunst' van toepassing.

Cursusperiode 5 februari - 15 april 2016

Dag en tijd vrijdag 14.00 - 16.00 uur

Aantal lessen 8

Prijs EUR 120,00

Locatie Nieuw Land Erfgoedcentrum

Oostvaardersdijk 01-13, 8242 PA LELYSTAD

Docent Andre Geurts, historicus en conservator van Nieuw Land

De cursus bestaat uit 8 lessen van 2 uur (inclusief een korte pauze) en vindt plaats op de volgende vrijdagen: 5, 12, 19 en 26 februari, 11 en 25 maart, en 8 en 15 april 2016. Cursusmateriaal wordt tijdens de lessen uitgereikt. Belangstellenden kunnen zich tot 20 januari 2015 met hun contactgegevens (huisadres, telefoonnummer en e-mailadres) aanmelden via a.geurts@nieuwlanderfgoed.nl. U ontvangt een bevestiging van uw aanmelding. Het minimum aantal cursisten bedraagt 7, het maximum 15. Indien de cursus is voltekend, wordt u op de wachtlijst geplaatst. Uiterlijk 27 januari 2016 krijgen zij die op de wachtlijst staan bericht of ze wellicht toch nog aan de cursus kunnen deelnemen. Het cursusbedrag (EUR 120,00) hoeft pas te worden betaald nadat de administratie van Nieuw Land u een factuur heeft toegezonden.