Western Union en Viber gaan mogelijkheden voor grensoverschrijdende geldoverschrijving aanbieden

SAN FRANCISCO-(BUSINESS WIRE)- De Western Union Company (NYSE: WU), met een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betaaldiensten, en Viber, een toonaangevende mobiele berichtenapp met meer dan 664 miljoen unieke gebruikers wereldwijd, hebben vandaag bekend gemaakt dat ze een overeenkomst hebben gesloten voor het aanbieden van een snelle en gemakkelijke manier om geld over te maken aan vrienden en familie bijna overal ter wereld, gewoon vanuit de app van Viber.

Gebruikmakend van het onlangs gelanceerde WU ^(R) Connect ^SM-platform, zal de samenwerking van Western Union en Viber zicht richten op drie toepassingsgebieden:

* Geld overmaken over de hele wereld: In deze eerste versie, zijn gebruikers van Viber in de Verenigde Staten in staat tot het versturen van bedragen tot $ 499 met contant afhalen bij meer dan 500.000 kantoren van Western Union ^(R) in meer dan 200 landen en regio's.

* Een gebruikerservaring voor de wereld van berichtendiensten: Western Union en Viber hebben een ervaring voor geldoverdracht gemaakt die geheel binnen het berichtenscherm van de gebruikers van Viber wordt uitgevoerd.

* Geintegreerde oplossingen: De oplossing biedt robuuste technologie, valuta-omrekenmethoden en databeheer, en ook de infrastructuur om witwassen tegen te gaan en om in het naleven van regels en wetten te voorzien, zodat geld efficient en tijdig bijna overal ter wereld kan worden verzonden.

"Door deze samenwerking met Viber gaan we door met onze inspanningen om het aantal verschillende manieren om geldbedragen over te maken uit te breiden in ons wereldwijde FinTech grensoverschrijdende platform, met uitbreiding van ons digitale omnichannel netwerk", zei Hikmet Ersek, President en CEO, Western Union.

"Onze gebruikers maken al gebruik van Viber voor contact met hun vrienden en familie over de hele wereld, dus de mogelijkheid om geld te kunnen sturen is een logische volgende stap", zei Michael Shmilov, Chief Operating Officer, Viber. "De samenwerking van Viber met Western Union is onze eerste stap in die richting en biedt onze gebruikers een nieuwe manier om snel en gemakkelijk geld te kunnen overmaken aan vrienden en familie".

Het nieuwe, innovatieve op API-gebaseerde WU Connect-platform, gelanceerd in 2015, geeft derden met een digitaal platform de mogelijkheid om met Western Union te integreren en zo een haast onzichtbare koppeling te maken op het gebied van geld overmaken voor hun gebruikers. Consumenten zijn in staat om hun favoriete app voor communicatie te gebruiken en daarmee ook direct geld te versturen. Ze kunnen voor het versturen van geld ook betalen met hun pinpas, hun creditcard of hun bankrekening om vervolgens het geld naar een lokaal Western Union-kantoor, een mobiele portemonnee of bankrekening waar dan ook ter wereld te sturen, indien beschikbaar.

"Het WU Connect-platform biedt de mogelijkheid om meer betekenis en belang te geven aan de relaties voor gebruikers van digitale platformen van derden en is een echte win-win voor zowel Western Union als de bedrijven waarmee we samenwerken", zei David Thompson, EVP and CIO, Western Union. "Wij integreren met veel plezier het WU Connect-platform in de berichtendienst van Viber en zien ernaar uit om de mogelijkheden verder uit te breiden".

Voor meer informatie over het WU Connect-platform of integratiemogelijkheden, kunt u contact opnemen per e-mail met het team WU Connect Business Development (opWUConnect@wu.com).

Over Western Union

De Western Union Company (NYSE: WU) heeft een vooraanstaande positie op het gebied van wereldwijde betalingsdiensten. In combinatie met de betalingsdiensten onder de merknamen Vigo, Orlandi Valuta, Pago Facil en Western Union Business Solutions biedt Western Union consumenten en bedrijven snelle, betrouwbare en gemakkelijke manieren om geld te versturen en te ontvangen over de hele wereld, om betalingen te verzenden en postwissels te kopen. Sinds 30 september 2015 worden de diensten onder de merknamen Western Union, Vigo en Orlandi Valuta aangeboden via een gecombineerd netwerk van meer dan 500.000 agentschappen in 200 landen en gebieden en ruim 100.000 pinautomaten en kiosken. Ook de mogelijkheid om geld te versturen naar honderden miljoenen bankrekeningen is hierin opgenomen. In 2014 handelde de Western Union Company wereldwijd 255 miljoen transacties tussen consumenten af, waarbij een hoofdsom van $ 85 miljard werd overgemaakt tussen consumenten, plus 484 miljoen aan zakelijke betalingen. Ga voor meer informatie naar www.WesternUnion.com.

Over Viber

Viber is een toonaangevende dienst voor berichten, gesprekken en video waarmee iedereen in de wereld verbinding met elkaar kan maken. Gratis. Gebruikers kunnen gratis tekstberichten, funstickers, foto's, video's en doodles sturen, locaties delen en gratis gesprekken voeren in HD-kwaliteit en communiceren met Push-To-Talk. Met Viber Out kunnen gebruikers tegen lage kosten bellen met elk telefoonnummer ter wereld. Viber is beschikbaar voor iPhone(R), Android(TM)-toestellen en tablets, Windows Phone, BlackBerry(R), Blackberry(R) 10, Windows(R), Windows 8(R), Mac, Linux en Symbian-apparaten, via 3G/4G of WiFi-verbindingen. Met meer dan 664 miljoen unieke gebruikers in 193 landen, is Viber steeds bezig met innovatie door het introduceren van nieuwe platformen en het toevoegen van nieuwe leuke onderdelen zoals Public Chats. Viber is onderdeel van de Rakuten Group.

WU-F

WU-G

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal, welke als enige rechtsgeldig is.

Bekijk het oorspronkelijke bericht op businesswire.com: www.businesswire.com/news/home/20160204006592/nl/

Contacts

Western Union Global

Brad Jones, +1-720-332-1262

(bradley.jones@westernunion.com)

of

Viber Global

Charlotte Panther

(charlottep@viber.com)

of

Viber US

Kate Licht

(katel@viber.com)