Johan Vlemmix laat bezittingen veilen

vrijdag 5 februari 2016 14:01 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Catawiki.nl

Nu ook Paleis Soestdijk II en trouwpak onder de hamer

Deze week komt opnieuw een groot deel van de bezittingen van ondernemer en artiest Johan Vlemmix onder de hamer. De veiling vindt plaats bij online veilinghuis Catawiki. Vlemmix liet onlangs aan iedereen weten dat hij totaal iets anders gaat doen en schoon schip wil maken. ''Ik wil een nieuwe start maken. Alles verkopen is een begin en vanuit daar ga ik kijken hoe het verder moet", aldus Vlemmix. Onder de hamer komen onder andere auto's, kunst, antieke meubels, staatsieportretten en diverse door Vlemmix gedragen carnavalspakken. Topstuk van de veiling is Johan's trots 'Paleis Soestdijk II', een bedrijfspand (een oud-politiebureau) in Eindhoven dat Vlemmix liet ombouwen tot een kopie van Paleis Soestdijk. De verwachting is dat het pand meer dan een half miljoen euro gaat opbrengen.

Opvallende objecten

Eind vorig jaar verkocht Vlemmix ook al een deel van zijn bezittingen. Toen kwam onder andere ook de befaamde tamponfoto van Heleen van Royen onder de hamer die Vlemmix had gekocht voor een tentoonstelling. De foto werd verkocht voor 1.300 euro. Veilingmeester Ger van Oers, van veilinghuis Catawiki geeft aan dat er nu ook weer bijzondere objecten in de veiling zitten. Zo kan er bijvoorbeeld worden meegeboden op een levensgroot pop-up bord met daarop de allereerste foto van Koning Maxima, het originele t-shirt en veiligheid vestje uit de film New-Kids waar Vlemmix een rolletje speelde en een compleet muziekpodium, inclusief licht, geluid en muziekinstrumenten.

Ook trouwpak te koop

Dat Vlemmix echt alles wil verkopen blijkt wel uit het feit dat er ook kan worden meegeboden op de colbert waar hij ooit in is getrouwd. ''Ja, zelfs dit mag weg...'', laat Vlemmix weten.

De veiling is inmiddels gestart en is te bekijken via: www.catawiki.nl/vlemmix

*

*

*

*