Gemeente Leiden: Haarlemmerstraat in ere hersteld

vrijdag, 5 februari 2016

Schetsontwerp van de Haarlemmerstraat na herinrichting

Het schetsontwerp van een deel van de Haarlemmerstraat na de herinrichting

De gemeente Leiden heeft samen met bewoners en ondernemers een ontwerp voor de herinrichting van de Haarlemmerstraat opgesteld. Met de herinrichting krijgt de straat straks weer een eigen, Leidse identiteit.

De Haarlemmerstraat gaat op de schop. De huidige inrichting past niet in de historische binnenstad. In overleg met bewoners en ondernemers is er gekeken naar hoe de straat weer aantrekkelijker wordt om in te winkelen en te wonen.

Wethouder Paul Laudy (Openbare Ruimte): "De Haarlemmerstraat krijgt weer een eigen gezicht, waarin de historische waarden van de straat terugkeren. Winkelen in de Haarlemmerstraat is straks winkelen in een van de mooiste straten van Leiden. Ik ben blij dat we dit gezamenlijk hebben kunnen ontwerpen."

In de schetsontwerpen, die in overleg met ondernemers en bewoners van de straat zijn gemaakt, keren de Leidse lantaarns terug en wordt ook de straatindeling van vroeger in ere hersteld. Naast de voorstellen om het uiterlijk van de straat te verbeteren, zijn er plannen voor een nieuwe laad- en losregeling en betere fietsparkeermogelijkheden.

Het kaderbesluit Haarlemmerstraat is door het college van B&W aan de gemeenteraad aangeboden. Als de gemeenteraad ook akkoord gaat, dan kunnen de werkzaamheden naar verwachting medio 2017 van start.

Volg de ontwikkelingen rond de herinrichting van de Haarlemmerstraat via de projectpagina.