Bescherming tegen elektronisch zakkenrollen

vrijdag 5 februari 2016 16:15 Binnenland

Dit is een origineel bericht van Secrid

De nieuwste generatie bankpassen zijn uitgerust met RFID-techniek. Deze week heeft de Consumentenbond gedemonstreerd hoe deze passen ongemerkt kunnen worden geactiveerd, waardoor grote bedragen kunnen worden gestolen. Het Nederlandse bedrijf Secrid BV heeft reeds in 2009 een portemonnee uitgevonden die de benodigde bescherming biedt. Secrid wallets bevatten een gepatenteerd mechanisme en zijn geheel made in Holland. De perfecte portemonnee voor de passen van vandaag.

Skimmen van RFID-kaarten

De nieuwste bankkaarten, creditcards en ID kaarten zijn uitgerust met RFID-techniek: chips en antennes die draadloze communicatie mogelijk maken. Dit biedt niet alleen gebruiksgemak, maar ook nieuwe risico's, omdat RFID-kaarten ongemerkt op afstand kunnen worden geactiveerd. De Consumentenbond liet op 4 februari 2016 in de korte film, hieronder te zien, dat dit zogenaamde 'skimmen' nog nooit zo gemakkelijk geweest is. Op het moment zelf merkt het slachtoffer hier niets van, terwijl de schade kan oplopen tot honderden euro's per keer. Gewone portemonnees bieden op dit vlak geen bescherming.

IFrame

100% bescherming

Secrid heeft in 2009 de Secrid Cardprotector uitgevonden en op de markt gebracht; Een robuuste aluminium behuizing die RFID-kaarten optimaal beschermt. Niet alleen tegen buigen en breken, maar ook tegen skimmen. Dit is in 2010 getest en bevestigd door TNO. Ook gebruiksvriendelijkheid speelt bij Secrid een grote rol. Via een gepatenteerd mechanisme worden de pasjes met een simpele beweging trapsgewijs naar buiten geschoven. Hierdoor wordt ook tijdens een transactie nog bescherming geboden. Indien een RFID-kaart 30 mm is uitgeschoven, is het draadloze signaal te zwak om te skimmen, maar voldoende sterk voor communicatie op zeer korte afstand.

Made in Holland

Secrid is in 2009 opgericht door een Nederlands ontwerpersechtpaar; Marianne van Sasse van Ysselt en Rene van Geer. Inmiddels exporteert Secrid naar 50 landen. Alle Secrid producten zijn ontworpen en geproduceerd in Nederland.

www.secrid.com

*

*

*

*