Echtpaar raakt licht gewond bij brute straatroof


Echtpaar raakt licht gewond bij brute straatroof

Laatste update:
06-02-2016 | 09:01

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk Oost

Breda - Een echtpaar werd slachtoffer van een straatroof. Het misdrijf vond plaats op vrijdagavond 5 februari 2016 rond 23.00 uur in het Valkenbergpark. Het stel raakte licht gewond en is ter plekke door ambulancedienst onderzocht en behandeld.

De slachtoffers waren uit eten geweest en liepen terug naar hun auto. Vlak bij een brug in het Valkenberg hoorden ze iemand van achteren naderen. De man (31) werd direct door de belager onderuit getrapt terwijl zijn vrouw (34) door andere personen werd aangevallen. Beide slachtoffers moesten
klappen en schoppen incasseren en liepen daardoor diverse kneuzingen op. De daders eisten geld en gingen er vandoor met de bruine handtas van de vrouw. In de handtas van de vrouw zaten onder andere twee mobiele telefoons, portemonnee, bankpas, sleutels en autopapieren.

Signalementen

In hun aangiften spreken de slachtoffers over vermoedelijk zes daders met een donkere huidskleur. De mannen waren circa 20/25 jaar oud, spraken Nederlands en droegen donkere kleding (geen carnavalskleding). De meesten droegen een zwart glimmend kort jack. Een aantal daders had een capuchon of
muts op. Agenten waren snel ter plaatse om het echtpaar op te vangen en een aangifte op te nemen. Een zoekactie naar de daders leidde nog niet tot arrestaties. De politie onderzoekt de zaak en bekijkt daarbij ook de beelden van bewakingscamera's in de directe omgeving.