Weinig overtredingen tijdens alcoholcontroles Markiezaten


Weinig overtredingen tijdens alcoholcontroles Markiezaten

Laatste update:
06-02-2016 | 16:51

Woordvoering:
Zeeland-West-Brabant - mediadesk West

Zevenbergen/Oudenbosch/Bergen op Zoom - In de nacht van vrijdag op zaterdag heeft de verkeerspolitie verschillende alcoholcontroles gehouden in de Markiezaten. Van de 235 gecontroleerde bestuurders hebben er twee teveel gedronken.

Zevenbergen

In de Prins Hendrikkade zijn 105 bestuurders gecontroleerd. Een 19-jarige man uit Zevenbergen blaast als beginnend bestuurder 165 ug/l. Deze pizzabezorger krijgt een rijverbod opgelegd en moest om die reden zijn werkzaamheden twee uur staken. Ook is er een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Oudenbosch

In de Bosschendijk zijn nog eens 83 bestuurders gecontroleerd. Een 63-jarige man uit Hoeven krijgt een boete van 434 euro nadat hij 395 ug/l heeft geblazen. Ook wordt hij aangemeld voor een Lichte Educatieve Maatregel Alcohol bij het CBR.

Bergen op Zoom

Ter afsluiting zijn er 47 blaastesten afgenomen in de Antwerpsestraatweg. Daar heeft geen enkele bestuurder teveel gedronken. Opvallend veel carnavalsvierders maakten gebruik van de fiets of een taxi. Enkele rijden te hard om hun klanten snel thuis te krijgen. De eerste aanstormende taxi kan
de dans ontspringen, maar de tweede wordt betrapt op een snelheid van 99 km/u terwijl er maar 50 km/u is toegestaan. Deze bestuurder krijgt een bekeuring toegezonden. Ook wordt nog een bekeuring uitgedeeld voor een overschrijding van 37 km/u.