Genoomexpert en modefotograaf op 50 jaar Centrum Menselijke Erfelijkheid - KU Leuven

01 FEB 16. Het Leuvense Centrum Menselijke Erfelijkheid (CME) bestaat 50 jaar. Ter gelegenheid daarvan haalt het Centrum de Amerikaanse genoomexpert Evan Eichler naar ons land. Daarnaast is er een tentoonstelling van de New Yorkse fotograaf Rick Guidotti, die werkt met personen met een genetische aandoening.

Professor Eichler is een wereldautoriteit op het vlak van genoomonderzoek. Hij is de man die ontdekte dat grote stukken van het menselijk genoom varieren en evolueren, de zogenaamde structurele variatie. Daarnaast ontdekte hij verscheidene genetische mechanismen die aanleiding kunnen geven tot autisme en ontwikkelingsstoornissen. Hierdoor werden nieuwe genen voor autisme geidentificeerd. Ook op het vlak van psychiatrische aandoeningen zorgde zijn werk voor verscheidene doorbraken.

Op de viering van 50 jaar CME zullen ook heel wat werken van de New Yorkse fotograaf Rick Guidotti te zien zijn. Guidotti, die zijn carriere startte als modefotograaf voor bladen als Elle en Marie Claire, fotografeerde voor zijn project `Positive Exposure' mensen met allerhande genetische aandoeningen. Het project startte bij albinisme en bracht hem zo in contact met mensen met verscheidene genetische aandoeningen over de hele wereld. Meer informatie over zijn werk vindt u op http://www.positiveexposure.org. Guidotti schenkt een selectie van zijn werk aan het Centrum Menselijke Erfelijkheid.

U bent van harte welkom op de viering van 50 jaar Centrum Menselijke Erfelijkheid op 6 februari 2016. Meer informatie over deze viering en de andere activiteiten tijdens het feestjaar vindt u terug op http://gbiomed.kuleuven.be/cme50

Zowel Evan Eichler als Rick Guidotti zullen aanwezig zijn op de viering en zijn beiden reeds enkele dagen voordien beschikbaar voor interviews.

Praktisch:

50 jaar Centrum Menselijke Erfelijkheid

6 februari 2015, 9u30-12u15

Onderwijs & Navorsing 1, Gasthuisberg

Herestraat 49

Leuven