Twee hennepkwekerijen in flat Putselaan


Twee hennepkwekerijen in flat Putselaan

Laatste update:
11-02-2016 | 15:03

Rotterdam - In een flat op de Putselaan zijn woensdagavond in twee verschillende woningen hennepkwekerijen aangetroffen. De politieonderzoekt of de twee kwekerijen een verband hebben met elkaar.

Na verschillende overlastmeldingen van omwonenden ging het hennepteam van gemeente en politie woensdag aan het begin van de avond poolshoogte nemen in een woning in het flat aan de Putselaan. In de woning vonden agenten een kwekerij met bijna 600 planten van ruim anderhalve meter hoog die vol
in top stonden. Ook was er sprake van diefstal van elektriciteit.

Twee etages hoger vond het hennepteam nog een tweede hennepkwekerij. Hier stonden 750 potten, maar de planten waren al afgeknipt.

Politie en gemeente waren de hele avond bezig om de twee kwekerijen te ontmantelen. De planten zijn vernietigd. In beide panden waren geen personen aanwezig. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht. De politie doet verder onderzoek.

Gevaar voor de wijk

Een wietplantage in uw wijk is levensgevaarlijk. Elke dag vliegen er huizen in brand omdat illegale henneptelers hebben gerommeld met de stroomvoorziening. Aan ene kant van de muur is een kwekerij, aan de andere kant slapen kleine kinderen. Daarnaast zitten achter de hennepteelt vaak zware
criminelen die niet terugdeinzen voor geweld. Die mensen wilt u toch niet in uw buurt? De politie roept u dan ook op om hennepkwekerijen te melden, al dan niet anoniem.

Hennep uw buurt uit

Hebt u last van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt een kwekerij is? Geef dit dan door aan de politie (0900-8844). Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000). Speel niet zelf de held en ga er niet op af! Achter hennepteelt zitten vaak zware criminelen.

Hoe herkent u een kwekerij?

De volgende signalen kunnen wijzen op een hennepkwekerij:

. stankoverlast

. geluidsoverlast door een afzuiginstallatie

. extra ontluchtingspijpen op het dak

. kunstlicht, gloed van felle lampen

. bouw- en sjouwactiviteiten op vreemde tijdstippen

. warme muren

. condensvorming op de ramen

. schommelingen in de stroomsterkte of haperingen in de straatverlichting

. licht in een kamer dat altijd blijft branden

. afgeplakte ramen, dichte gordijnen en ramen die nooit open gaan

. bewoners die zelden op vaste uren thuis zijn.