Christiano Ronaldo onder vuur van anti-Israelische fans

De voetballer Cristiano Ronaldo is niet alleen een voetballegende, hij blijkt ook figurant in advertenties. Zijn laatste optreden, voor het Israelische kabelbedrijf HOT, oogstte echter op sociale media veel kritiek van anti-Israelische fans en volgers.

Ronaldo verscheen in de advertentie samen met drie bekende Israelische komieken uit de populaire show `We're On The Map'. De advertentie toont drie voetballers in een kleedkamer, die praten over de hoge internet-snelheid die het kabelbedrijf levert voor hun tablets. Terwijl ze praten, komt er een bericht door dat er een nieuwe buitenlandse speler bij hun club zal gaan spelen.

Ineens staat Ronaldo, de ster van Real Madrid, in de kleedkamer. Hij praat even met de drie en zegt dan tegen een van hen: `Dat is mijn nummer'. Het is nummer 7. De Israelische voetballer gooit zijn shirt naar Ronaldo, maar dan zie je dat er onder het shirt een grote 7 op zijn borst getatoeeerd staat. Ronaldo lacht om deze grap.

De doelpuntenmaker van Real Madrid was trots op zijn optreden in dit filmpje en schreef op 10 februari op zijn Twitteraccount: 'Er gaan geruchten dat ik een ster zal worden in Israel. Niet in voetbal... in een HOT reclame.' Zijn tweet werd bijna 5000 keer geretweet en meer dan 15.000 keer `geliked'.

Maar als snel kwamen er duizenden negatieve reacties over het optreden van de voetbalspeler. Hij werd ervan beschuldigd dat hij met zijn deelname `de bezetting van de Palestijnse gebieden door Israel ondersteunt'. Ook kreeg hij veel commentaar op zijn optreden van fans die zijn optreden nooit meer buiten het voetbalveld op de tv of het witte doek hopen te zien, want zijn acteerprestaties vinden zij onder de maat.