Aanpak kwelsloten voor lager waterpeil | Rijkswaterstaat

Om de kweloverlast in de omgeving van Bornerbroek terug te dringen, voert Rijkswaterstaat tussen 2015 en 2017 diverse werkzaamheden uit. Naast het aanbrengen van een sliblaag in de zijtak van het Twentekanaal, worden nu ook de kwelsloten aangepakt. Naast het maaien en baggeren, wordt het profiel teruggebracht in oorspronkelijke staat. Dit is nodig om de waterafvoerende functie van deze sloten te herstellen. Het doel van alle maatregelen is om het grondwaterpeil terug te brengen naar het niveau van 2001.

Planning

Aannemer Bam/van den Herik start op 15 februari met de werkzaamheden. Rond 11 maart zijn de sloten langs de Almelose zijtak allemaal aan de beurt geweest. Met de grondeigenaren van aangrenzende percelen wordt voorafgaand aan de werkzaamheden contact gezocht door de aannemer om te bespreken of de vrijgekomen grond op het perceel verwerkt kan worden.

Meer informatie

Meer informatie over de aanpak van kwel vindt u op de projectpagina Twentekanalen: waterbeheer zijkanaal e.o. Op de homepage vindt u de gegevens van het inloopspreekuur van de aannemer. U kunt uw vragen ook stellen per mail of bel naar de landelijke informatielijn van Rijkswaterstaat: 0800-8002.