Diefstal koplampen; Politie verricht drie aanhoudingen


Diefstal koplampen; Politie verricht drie aanhoudingen

Laatste update:
15-02-2016 | 14:18

Utrecht - In de nacht van zondag 14 op maandag 15 februari heeft de politie na een intensieve achtervolging drie verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van auto-inbraken.

Om 01.05 uur kreeg de politie een melding dat drie personen op de Zamenhofdreef bezig waren met het vernielen van een auto. Direct na deze melding kwam informatie binnen, dat er op de Van Brammendreef, een auto-inbraak had plaatsgevonden, waarbij de verdachten in de richting van de Ebrodreef
waren weggerend.

Achtervolging

Vanaf de Brailledreef gingen agenten in een onopvallende politievoertuig achter de verdachten aan, waarna ze op de Cartesiusweg een stopteken gaven. Deze werd door bestuurder genegeerd en er ontstond een achtervolging door Oog en Al, waarbij de gestolen koplampen ter hoogte van de Everhard
Meijsterlaan uit de rijdende auto werden gegooid. De bestuurder bracht de auto uiteindelijk op de Beneluxlaan tot stilstand, waarna de inzittenden direct rennend de auto verlieten.

Aanhoudingen

De politie hield even later een verdachte aan op de Beneluxlaan en de twee andere verdachten op de Raoul Wallenberglaan. De verdachten, 18, 19 en 21 jaar oud zijn overgebracht naar het politiebureau. De politie doet onderzoek naar de auto-inbraken.