Overval juwelier Capelle aan den IJssel in Opsporing Verzocht


Overval juwelier Capelle aan den IJssel in Opsporing Verzocht

Laatste update:
15-02-2016 | 16:33

Capelle a/d IJssel - Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt morgenavond aandacht aan de grove overval op een juwelier in winkelcentrum de Terp in Capelle aan den IJssel. In de uitzending worden beelden getoond van de daders.

Woensdagmiddag 27 januari rond 17.00 uur kwamen drie, vermoedelijke blanke, mannen juwelier Chalcedoon binnen. Nadat ze het personeel bedreigden met vuurwapens en mishandeld hadden, gingen ze er met onbekende buit vandoor. Een medewerkster raakte hierbij gewond aan haar hoofd en moest naar het
ziekenhuis voor behandeling. Inmiddels is donderdag in Kroatie een 39-jarige man aangehouden maar de politie is nog op zoek naar meer informatie.



Vluchtauto

In de uitzending wordt onder andere aandacht gevraagd voor de vluchtauto, een Volkswagen Golf type 5, die gebruikt is bij de overval. De daders hebben de auto een paar straten verderop achtergelaten aan de Banda Neira en vervolgens zijn ze overgestapt in een andere auto. Ook worden er
camerabeelden getoond waarop de verdachten te zien zijn.
Opsporing Verzocht is elke dinsdagavond om 20.30 uur bij de AVROTROS op NPO 1 te zien. De herhaling is op woensdag om 11.40 uur op NPO 2.