Nachtelijke verkeersstops A4 bij Badhoevedorp

In de twee nachten van maandag 15 februari tot woensdag 17 februari vinden er verkeersstops plaats op de A4 richting Amsterdam, tussen de Schipholtunnel en knooppunt Badhoevedorp.

15 minuten

In zowel de nacht van 15 op 16 februari als de nacht van 16 op 17 februari vinden er vier stops per nacht plaats tussen 23:45 uur en 03:00 uur. In de maximaal 15 minuten dat het verkeer tijdens een stop stil staat, plaatst de aannemer liggers voor het viaduct van de nieuwe verbinding A9 (vanuit Haarlem) naar de A4 (richting Amsterdam).

Twee nachten

Door de verkeersstops te verspreiden over twee nachten, wordt de hinder zoveel mogelijk beperkt. Drie van de vier rijstroken zijn tijdens de werkzaamheden geheel afgezet. De verkeersstops vinden op de overgebleven vierde rijstrook plaats. De exacte locatie vindt u op onze overzichtskaart (PDF, 724,18 KB). In geval van slecht weer wordt de planning aangepast.

Afbouw

Halverwege januari 2016 vonden er ook twee nachten verkeersstops op de A4 plaats. Toen plaatste de aannemer voor hetzelfde viaduct de liggers boven de A4 richting Schiphol. Na de verkeersstops van 15 tot 17 februari zijn alle liggers voor dit viaduct geplaatst en kan de aannemer het af bouwen.

Omlegging A9 Badhoevedorp

De A9 tussen knooppunt Raasdorp en knooppunt Badhoevedorp loopt vanaf 2018 niet meer dwars door Badhoevedorp, maar komt ten zuiden om het dorp heen te liggen. Met de omlegging van de A9 zorgen Rijkswaterstaat en de regionale overheden voor een verbetering van de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid in Badhoevedorp en een betere doorstroming op de A9 waardoor Schiphol en de regio Amsterdam beter bereikbaar worden.

Rijkswaterstaat is opdrachtgever van de omlegging A9 Badhoevedorp. Het ontwerp van de omlegging is ontwikkeld met en medegefinancierd door provincie Noord-Holland, gemeente Haarlemmermeer, gemeente Amsterdam, Stadsregio Amsterdam en Schiphol Group. Aannemer Combinatie BadhoeverBogen voert de werkzaamheden uit.