Drie AHK-studenten geselecteerd voor Grit Project

Drie AHK-studenten zijn geselecteerd voor deelname aan het Grit Project. Dit project rond cultureel ondernemen is een samenwerking van de Gerrit Rietveld Academie en partners van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). De geselecteerde studenten zijn Annemiek Jonker (Cultureel erfgoed), Ira Melkonyan (DasArts) en Lisanne Meijers (Docent beeldende kunst en vormgeving).

Gedurende het weekend van 19 t/m 21 februari ontwikkelen 30 studenten van verschillende studies en nationaliteiten nieuwe businessideeen. De studenten krijgen workshops van coaches uit het werkveld. Een jury bepaalt welk concept coaching op maat ontvangt voor daadwerkelijke uitvoering.

De plannen moeten duurzame waarde creeren voor een van de opdrachtgevers: de Reinwardt Academie/Lloyd hotel, Nuon, Melkweg en ACE Venture Lab. Studenten van de minor cultureel ondernemen van de Reinwardt Academie treden op als een van de opdrachtgevers, samen met het Lloyd hotel - koploper op het gebied van cultureel ondernemerschap. Hun opdracht is het ontwerpen van een culturele activiteit of product dat raakt aan de activiteiten van het hotel rond het migratiedebat en de EU.

De AHK is partner van ACE, het instituut voor hoger onderwijs en ondernemerschap in Amsterdam. Het doel van ACE is het bevorderen van het ondernemingsklimaat op basis van onderwijs en onderzoek.