Textielinzameling eerste kwartaal 2016 in Noordenveld


Nieuwsbericht Textielinzameling eerste kwartaal 2016 in Noordenveld

Gepubliceerd op: 16 februari 2016

In de periode van 22 februari tot en met 26 februari 2016 wordt in de gemeente Noordenveld huis-aan-huis textiel ingezameld door ReShare (Leger des Heils). Voorafgaand aan de textielinzameling ontvangt u een kledingzak met het verzoek hier uw overtollige textiel, kleding en schoenen in te doen
en de zak op de aangegeven dag aan de straat te zetten. De inzameling is nu een week per kwartaal. Kijk voor data op uw afvalkalender 2016.

Inzamelschema 2016

De huis-aan-huis inzameling van textiel voor het eerste kwartaal vindt op de volgende wijze plaats:

* 22 februari: Roden
* 23 februari: Huis ter Heide, Langelo, Peest, Roderwolde, Veenhuizen, Westervelde en Zuidvelde
* 24 februari: Een, Een-West en Norg
* 25 februari: Alteveer, Leutingewolde, Lieveren, Nietap, Nieuw-Roden, Roderesch en Steenbergen
* 26 februari: Foxwolde en Peize

Wat mag wel in de kledingzak?

Kleding inclusief ondergoed, schoenen, lakens en dekens, lappen stof, tassen & accessoires, versleten (boven- en onder)kleding, gordijnen, hoeden en petten, huishoudtextiel en knuffels.
Dus een kapotte spijkerbroek mag ook in de kledingzak!

Wat mag niet in de kledingzak?

Matrassen, natte kleding, poetsdoeken en vloerbedekking mogen niet in de kledingzak. Textiel waar olie of verf op zit mag ook niet in de kledingzak. Dit hoort thuis in de grijze afvalcontainer!

Textielinzameling: goede zaak voor milieu en liefdadigheid

Als u uw gebruikte textiel, kleding en schoenen aan ReShare geeft, draagt u bij aan een schoner milieu. Dit materiaal komt immers niet op de vuilnisbelt terecht, maar wordt opnieuw gebruikt. Dankzij uw medewerking aan deze textielinzameling zorgt u voor minder afval. Dat werkt kostenbesparend!
Daarnaast geeft u ook nog eens aan een liefdadig doel. Net als de vorige keer hopen wij ook ditmaal weer op een positief resultaat. De vorige huis-aan-huis inzameling van het vierde kwartaal 23 november tot en met 4 december 2015 heeft 1.500 kilo opgeleverd.

Waar gaat het ingezamelde textiel naar toe?

De opbrengst gaat voor een deel naar (ongesubsidieerd) hulpverleningswerk in Nederland. Een ander deel van de opbrengst gaat rechtstreeks naar ontwikkelingslanden. Tot slot houdt ReShare ook noodvoorraden aan om snel te kunnen inspringen bij calamiteiten, rampen en aardbevingen.

Klachten over textielinzameling

Voor klachten over de textielinzameling kunt u contact opnemen met mevrouw Irma Koerver van ReShare, tel. 0800-0322.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.reshare.nl