Weblog: Fawlty Towers


Eric van Oosterhout

Zondagavond (na Studio Sport) schrijf ik altijd mijn column voor De Schakel. Het thema zet zich in de loop van de week in mijn hoofd en daar puzzel ik dan een paar dagen op.

Dit keer schrijf ik over onze hotels. Gaat het nu slecht (Braams) of goed (diverse andere hotels).

Ik schrijf over het afscheidsfeestje van de baas van De Loohoeve. Dat is nu een heel succesvol hotel-restaurant, maar in het begin was het "Fawlty Towers", aldus de baas.
Ik schrijf het grinnikend op. Fawlty Towers met John Cleese. Die serie heb ik ettelijke malen gezien en even zoveel keer rolde ik van de bank van het lachen. De bazige vrouw, de sullige Manuel ("I am from Barcelona, I know nothing"), het lieve hotelmeisje dat de schade probeert te beperken en
natuurlijk Basil. Arrogant, dominant, grappig en snel. Een glansrol voor John Cleese (die ik ook al zo leuk vond in Monty Python). Op de middelbare school speelden we hele sketches na, waarbij mijn lengte mij hielp met redelijke imitaties.

Wij speelden "the Germans" uit het hoofd na. Vandaag de sketch op mijn weblog, morgen de column in De Schakel.

* YouTube: Fawlty Towers - the Germans

Wilt u reageren op mijn weblog? Mail dan naar evoosterhout@aaenhunze.nl.