Omleidingsroutes bij werkzaamheden Wogmergouw (Hoorn)


16 februari 2016 - Nieuwsartikel

De provincie Noord-Holland legt een rotonde aan bij de kruising Wogmergouw-Keern, als onderdeel van de toekomstige N23 Westfrisiaweg.

Hierdoor geldt vanaf 25 februari 2016 tot en met medio 2017 een omleidingsroute voor verkeer komende vanaf de N302 Westfrisiaweg in de richting van de Wogmergouw (Hoorn). Ook fietsverkeer wordt ter plaatse omgeleid. Tijdens de werkzaamheden wordt een deel van de Wogmergouw ingericht als
eenrichtingsweg.

Omleidingsroute gemotoriseerd verkeer

Rijdt u vanaf de N302 Westfrisiaweg in de richting van Hoorn, dan rijdt u om via het Keern

Omleidingsroutes gemotoriseerd verkeer

Omleidingsroutes gemotoriseerd verkeer

(zie afbeelding, paarse lijn). Rijdt u vanaf Hoorn richting de N302 Westfrisiaweg, dan kunt u de bestaande route blijven volgen (zie afbeelding, rode lijn).

Omleidingsroute fietsers

Fietsers worden ook omgeleid, maar dan via het Keern-Waterkers-Wogmergouw. Op onderstaande afbeelding ziet u de omleidingsroute (zie afbeelding 2, paarse lijn).

Omleidingsroute fietsers

Omleidingsroute fietsers

Omleidingsroutes worden ter plaatse met verkeersborden aangegeven.

Parkeerverbod

Er geldt langs de gehele omleidingsroute een parkeerverbod aan beide kanten van het Keern, om zo de doorstroming van het verkeer te bevorderen.

Gewijzigde voorrangssituatie overstekende fietsers

Van en naar het Rijsdampad steken veel (brom)fietsers het Keern over. Vanaf 25 februari geldt op deze oversteekplaats een andere voorrangssituatie: gemotoriseerd verkeer op het Keern krijgt voorrang op overstekende (brom)fietsers. Wij vragen u ter hoogte van deze plek extra oplettend te zijn.

Inloopavond maandag 22 februari

De provincie Noord-Holland organiseert op maandagavond 22 februari een inloopavond in het informatiecentrum N23 Westfrisiaweg (Keern 231a, te Zwaag). Tussen 19.00 - 20.30 uur kunt u binnenlopen om vragen te stellen aan vertegenwoordigers van de provincie en Heijmans.

N23 Westfrisiaweg

De provincie Noord-Holland zorgt met haar partners voor een nieuwe verbinding tussen Alkmaar en Enkhuizen, de N23 Westfrisiaweg. De verbinding verbetert de doorstroming van het verkeer, de verkeersveiligheid en leefbaarheid in de regio en bevordert de economie en werkgelegenheid. Meer
informatie: www.n23westfrisiaweg.nl.

Meer informatie?

Neemt u dan contact op met het Servicepunt van de provincie Noord-Holland op telefoonnummer 0800-0200600, of via e-mail: servicepunt@noord-holland.nl.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tweet
Deel