Onbekende man probeert 86-jarige vrouw te beroven


Onbekende man probeert 86-jarige vrouw te beroven

Laatste update:
16-02-2016 | 12:27

Apeldoorn - De politie onderzoekt een laffe poging beroving van een 86-jarige vrouw, die maandagmiddag 15 februari plaatsvond.

De vrouw liep tegen 15.00 uur met haar rollator in de Beekstraat en sloeg rechtsaf om via de steeg achter de V&D langs door te steken richting de Kanaalstraat. Een onbekende man fietste vanaf de Kanaalstraat de steeg in, en nadat hij de vrouw gepasseerd was keerde hij en fietste terug. Bij het
opnieuw passeren van de bejaarde vrouw probeerde hij de tas van de vrouw te pakken die zij in haar hand had. Hierdoor trok hij de vrouw omver en kwam zij ten val. Twee passanten schoten snel te hulp en hielpen de vrouw overeind. De onbekende man bleef nog een tijdje erbij staan en bood zelfs
zijn excuses aan, maar een van de omstanders besloot toch direct de politie te bellen en voordat deze arriveerde ging de man er fietsend vandoor, via de Hofstraat, in de richting van de Nieuwstraat.

Het signalement van de onbekende man luidt: donker getinte man, naar schatting ongeveer 40 jaar oud, normaal postuur, ongeveer 1.80m lang en hij droeg een wat langere groene parkajas met capuchon, en had die capuchon ook steeds op zijn hoofd.

Getuigen gezocht

Heeft u ook iets gezien van dit voorval of denkt u op basis van het signalement om wie het ging? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

2016078536