Sligro neemt JAVA Foodservice over - Sligro.nl


* Nieuwsberichten
* Evenementen

JAVA Foodservice

Dinsdag 16 februari 2016 - Sligro Food Group heeft alle aandelen van Bejaco N.V. en haar dochterondernemingen JAVA BVBA en Freshtrans BVBA, samen bekend als JAVA Foodservice, overgenomen.

Sligro Food Group zet op deze manier een belangrijke stap in haar ambitie een toonaangevende speler te worden in de Belgische foodservice markt.

Groeiende positie

JAVA Foodservice is een top drie speler in de Belgische foodservicemarkt en richt zich specifiek op de marktsegmenten institutioneel, bedrijfscatering en een aantal hotelketens. Sligro wil door deze overname verder groeien in de Belgische markt onder de naam JAVA Foodservice. Doordat Sligro
Foodgroup en JAVA Foodservice beiden een familiebedrijf zijn met een rijke historie en veel aandacht voor cultuur, normen en waarden, zullen zij elkaar kunnen versterken.

Beide partijen hebben afgesproken geen mededelingen te doen over de hoogte van de koopsom.

Integratie

Sligro Food Group zal zich onder de naam Sligro met bezorg- en zelfbedieningsactiviteiten gaan richten op de Belgische horecamarkt en het midden- en kleinbedrijf (in Vlaanderen KMO genoemd).

Het management van JAVA Foodservice blijft bestaan, wat ervoor zorgt dat de heer Erik Veyt en mevrouw Chris Teugels als hoofddirectie de dagelijkse leiding over het bedrijf zullen krijgen. De heer Wim Claes (CEO JAVA Foodservice en The JAVA Coffee Company) zal zijn werkzaamheden de komende
maanden aan hen overdragen en zich vanaf 1 juli volledig gaan richten op The JAVA Coffee Company.

The JAVA Coffee Company zal eigendom blijven van de familie Claes, al zal Sligro Foodgroup hen middels een professionele samenwerking ondersteunen met het uitbouwen van The JAVA Coffee Company.

Terug naar Nieuws