Politie onderzoekt inbraken auto's in parkeergarages


Politie onderzoekt inbraken auto's in parkeergarages

Laatste update:
16-02-2016 | 14:48

Groningen - De politie doet nader onderzoek naar inbraken in auto's in parkeergarages in de stad. De afgelopen tien dagen zijn in diverse parkeergarages uit tenminste vijftien auto's waardevolle goederen gestolen.

. Om in de auto te komen werd in bijna alle gevallen een zijruit ingeslagen. In de meeste gevallen bestond de buit uit een laptop of een tas met inhoud.
Een inbraak is niet altijd te voorkomen. Met onderstaande preventietips maakt u het daders wel een stuk moeilijker.

Preventietips

* Neem altijd de waardevolle apparatuur mee uit de auto. Dit geldt overigens ook voor (het frontje van) de radio/CD-speler en andere kostbaarheden als tas, telefoon en autopapieren.
* Moet er door omstandigheden toch apparatuur achter in de bagageruimte van de auto blijven, zorg dan dat de eventuele bluetoothfunctie altijd uit staat. Dieven kunnen anders via het bluetoothsignaal achterhalen of er iets achterin ligt.
* Haal houders van bijvoorbeeld navigatieapparatuur ook uit de auto. Veeg de plek waar een zuignap op het raam of het dashbord zat schoon. Dit zijn immers aanwijzingen dat er navigatieapparatuur in de auto aanwezig kan zijn.
* Dieven zoeken ook onder uw stoelen, dus berg daar niets op.
* Laat het handschoenenkastje open, zodat iedereen kan zien dat er niets in zit.
* Parkeer zoveel mogelijk op een goed verlichte parkeerlocatie, zodat de auto in het zicht blijft. Het liefst op een bewaakte parkeerplaats. Hier wordt aantoonbaar minder vaak ingebroken.
* Registreer van tevoren de gegevens zoals merk en serienummers van de waardevolle bezittingen in de auto. De kans dat de gedupeerde spullen later terugkrijgt, is hiermee aanzienlijk groter.