De week van Robert Zuidbroek


Gepubliceerd op: 16 februari 2016
Elke week vertelt een raadslid iets over zijn of haar werk als raadslid. Deze week het woord aan D66-raadslid Robert Zuidbroek.

Cultuur

Het was een week zonder raadsvergadering of commissievergadering. In die zin een rustigere week. Maar het was voor mij wel een week geheel in het teken van cultuur.

Op de stormachtige maandagavond ben ik samen met wethouder Maaike Veeningen naar de Schouwburg geweest. Daar werd in samenwerking met Museum Jan van der Togt de documentaire over het leven van Herman Brood getoond. Vooraf was er een kort vraaggesprek met Xandra Brood.
foto RZ 1
Woensdag had ik een afspraak met Gerard Lohuis van P60. We hebben het onder andere gehad over het hele traject waar P60 in zit samen met de andere culturele instellingen. Ze hadden de dag ervoor een rapport overhandigd aan de wethouder. Ik was erg benieuwd hoe P60 het traject ervaren heeft. We
hebben een hele tijd gezeten en het zelfs gehad over allerlei films die we mooi vinden en waarom een stad als Berlijn zo bijzonder is. Een erg leuk gesprek gehad!

Donderdag in de avond heb ik gegeten met mijn fractiegenoten Tawros en Harmen en met onze wethouder. Dit was vooral om een beetje bij te kletsen met elkaar. Ook dat is tenslotte belangrijk om zo nu en dan te doen! Om het cultuurrondje compleet te maken, ging ik vrijdagmiddag langs bij de
ateliers aan de Van Weerden Poelmanlaan. Daarmee sloot ik de week min of meer af. Wat dat betreft was het een hele overzichtelijke (en culturele) week.
RZ 2

Fulltime

Nu kreeg ik die maandag in de schouwburg de vraag: Doe je dat nu fulltime hier in Amstelveen? Dat is een vraag die wel vaker wordt gesteld. Maar het antwoord is nee. Ik ben niet fulltime aan het werk voor de gemeenteraad. Ik heb gewoon een vaste baan. In mijn geval is dat ook toevallig ook
voor D66. Daar werk ik voor de partijorganisatie. Dat is mijn vaste werk. En dat betekent bijvoorbeeld dat ik afgelopen zaterdag aan het werk was voor D66.
RZ 3
Aanstaande zaterdag staat in het teken van een fractiedag met mijn Amstelveense fractie. En met ook een referendumcampagne voor de deur (Ja, D66 voert campagne voor), vullen de weken zich gemiddeld wel met zes dagen.

Vrije avonden

En wat doe ik dan op mijn vrije avonden? Tja een blog als deze maken bijvoorbeeld... Soms wat lezen, naar de film of op een koude avond een goede serie kijken. Een van mijn meest favoriete series uit de jaren 90 is terug en daar heb ik afgelopen week zeker een avondje aan besteed. Ik geef een
hint welke dat is...

Maar goed, voor nu voldoende over mijn week. Misschien maak ik er volgende keer een videoblog van...!
R. Zuidbroek
Robert Zuidbroek
Raadslid D66
E-mail: r.zuidbroek@amstelveen

Delen op:

* facebook
* linkedin
* nujij

Wilt u meer weten?

* Laan Nieuwer-Amstel 1, 1182 JR Amstelveen
* Bel ons op: (020) 540 49 11
* Contactformulier
* gemeente@amstelveen.nl
* Openingstijden per balie
* Routebeschrijving
* Volg Gemeente Amstelveen op Twitter
* Volg Gemeente Amstelveen op Facebook
* Inschrijven voor de nieuwsbrief: nieuwsbrief@amstelveen.nl