Geef het bevrijdingsvuur door


Laatste update: 16 februari 2016.

Verspreid met uw vereniging of organisatie de boodschap van vrede en vrijheid en geef het bevrijdingsvuur door. De Nationale Bevrijdingsvuurestafette (BVE) is een jaarlijks terugkerend evenement.

Het ontsteken van het Bevrijdingsvuur symboliseert de bevrijding van Nederland en is een belangrijk moment in de overgang van het herdenken op 4 mei en het vieren van de verkregen vrijheid op 5 mei. Uw vereniging of organisatie kan deelnemen aan deze jaarlijkse nationale traditie.

Aanmelden

Wilt u met uw (sport)vereniging of sportgroep mee doen aan de Bevrijdingsvuurestafette? Laat dit dan voor 2 maart aanstaande weten aan het kabinet van de burgemeester via telefoonnummer 14 0418. Wij verzorgen vervolgens de gezamenlijke aanmelding bij het Comite 4 en 5 mei Wageningen.

Estafette vanaf Wageningen

Het vrijheidsvuur is een symbool voor leven in vrede en vrijheid. Als u deelneemt wordt u in de nacht van vier op vijf mei in Wageningen verwacht om het bevrijdingsvuur op te halen. Vanaf daar vertrekt de estafettegroep richting onze eigen gemeente.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de estafette op www.bevrijdingsvuurestafette.nl.