Verdachte aangehouden voor overval winkel Haroekoeplein


Verdachte aangehouden voor overval winkel Haroekoeplein

Laatste update:
16-02-2016 | 16:06

Utrecht - Zaterdag 13 februari hielden agenten een 28-jarige man uit Utrecht aan op verdenking van plegen van een overval op een winkel aan het Haroekoeplein van dinsdag 3 februari jl.

Die dinsdagmiddag kwam rond 15.30 uur een onbekende man de winkel binnen, bedreigde de caissiere en eiste geld. Zonder buit verliet hij de winkel en wist te ontkomen. Agenten zochten de omgeving af, maar troffen de man niet aan.



Aanhouding

De recherche startte direct een onderzoek waarbij ook camerabeelden van de winkel bekeken werden. Foto's van de verdachte werden onder agenten verspreid. Zaterdagmiddag 13 februari zagen surveillerende agenten in Hoog Catherijne een man lopen die aan het signalement van de overvaller voldeed
en hielden hem aan. Er vond tevens doorzoeking in zijn woning plaats. Daar troffen agenten een wapen dat mogelijk bij de overval gebruikt werd en kleding dat overeen kwam met de kleding die de dader op de beelden aanhad.







De 28-jarige man werd dinsdag 16 februari voorgeleid voor de rechter-commissaris en zijn voorarrest werd met twee weken verlengd.