Jan rijdt rond: donderdag 18 februari


Reportage: Loek is autodidactisch instrumentenbouwer
Loek Vellekoop (24) is een autodidactische instrumentenbouwer. Hij maakt bijzondere instrumenten van gerecyclede materialen. Bijvoorbeeld een schaakbord waarop je tegelijkertijd piano kunt spelen. Onder de naam `Phonophilia' heeft hij een atelier in een soort kunstcollectief. Hij is daar de
jongste kunstenaar en geeft Jan een demonstratie van zijn werk.

Rubriek "Wat voor gasje was je?": Van straatschoffie naar voorbeeld-allochtoon
Van straatschoffie naar voorbeeld-allochtoon. George Arakel kreeg een voorwaardelijke straf. Hij besloot iets van zijn leven te maken en om zijn tweede kans te benutten. Als allochtoon zonder diploma en met een strafblad was dat niet makkelijk. In 2011 maakte hij de website
voorbeeldallochtoon.nl. Inmiddels heeft hij bij TEDx mogen spreken en een boek geschreven.

Dagelijkse reallife-soap: Andy & Jan in Milaan
Deze week gaat Jan met Andy mee naar Milaan om inkopen te doen voor de winkel van Sharon. Sharon heeft vliegangst en gaat niet mee. Vandaag zoekt Andy een plek in Milaan om te eten. Hij wil graag Chinees, maar het valt niet mee om de bestelling te doen.

Ook Jan - Vandaag drie Jannen
Vandaag zijn er maar liefst 3 Jannen in de rubriek `Ook Jan'! Het zijn de drie jeugdvrienden Jan Rotgans, Jan Heiligenberg en Jan Poortman. Alle drie vissen ze op de Waddenzee waar de heren ook rondleidingen verzorgen. Momenteel bereiden zij hun schip voor op het nieuwe toeristenseizoen.

Jan volgt
Jan treft in Utrecht een groep theaterstudenten. Ze zijn aan het brainstormen voor een theatervoorstelling. Jan probeert te volgen waar ze mee bezig zijn.


Jan rijdt rond, donderdag 18 februari, 19.55 uur, NPO 3

Programma

* Jan rijdt rond

Meer informatie

* Maike Gehlen

Kijkers/luisteraars kunnen met vragen/opmerkingen terecht bij het Klant Contact Centrum:
E: info@kro-ncrv.nl
T: 035-6726880