AirCruise per vliegtuig na 20 jaar herhaald

dinsdag 16 februari 2016 14:24 Binnenland

Dit is een origineel bericht van AirCruise

Maximaal 52 deelnemers maken in eigen Boeing rondreis door Afrika

Harlingen/Bussum, 16 februari 2016 - Een cruise per schip is voor reizigers al lang niet meer zo bijzonder, maar een cruise per vliegtuig is nog steeds een zeldzaamheid. Voor het eerst in twintig jaar wordt er in Nederland weer een exclusieve AirCruise georganiseerd. Eind november vertrekken maximaal 52 deelnemers in een speciaal voor hen geprepareerde Boeing voor een zeventiendaagse reis naar Afrika.

Daarmee herhalen reisorganisaties Tasman Travel en Incento Treinreizen de succesvolle AirCruise uit 1996. Die ging destijds naar Australie en Fiji en kwam landelijk in het nieuws. Dit jaar achten Tasman en Incento de tijd opnieuw rijp voor wat nu al 'de meeste exclusieve reis van 2016' heet. Voor 19.980 euro kopen deelnemers een plekje aan boord van een prive Boeing 737-700 NG in een VIP uitvoering. De meeste van de 154 zitplaatsen worden eruit gehaald, waarna er 52 comfortabele businessclass stoelen overblijven voor de reizigers. Hoewel zij in luxe hotels, strandresorts, trein, woestijntenten en een oud klooster overnachten, blijven bemanning en toestel de hele cruise als een privevliegtuig bij de reizigers. ,,Dat is ook het verschil met andere aircruises die je wel eens ziet. Dat zijn eigenlijk meer rondreizen per vliegtuig waarbij je op elke luchthaven in een ander toestel stapt," legt Piet Visser van Tasman Travel uit.

Nu al hebben zich twaalf deelnemers aangemeld voor de AirCruise. ,,Er is tegenwoordig wel degelijk een markt en een doelgroep voor dit soort reizen. Mensen verleggen hun horizon. Je ziet dan ook dat de belangstelling groot is," zegt Visser. De AirCruise - Schatten van Afrika gedoopt - vertrekt op 29 november en gaat in etappes naar Marrakesh, het eiland Sao Tome, Kaapstad, Nelspruit en Mala Mala, Zimbabwe met de Victoria Watervallen, het Chobe National Park in Botswana, Zanzibar en tenslotte naar Oman. Onderweg worden onder meer safari's en een driedaagse luxe treinreis gemaakt.

Als de AirCruise wederom een succes blijkt willen de reisorganisaties niet opnieuw twintig jaar wachten, maar er volgend jaar opnieuw een organiseren. Visser: ,,Die gaat dan niet meer naar Afrika, maar wellicht naar Zuid-Amerika. Deze reis maken we maar een keer." Zie ook: www.AirCruiseafrika.nl

*

*

*

*