Tim Fransen geeft studenten andere kijk op de zin van het bestaan

Tim Fransen geeft studenten andere kijk op de zin van het bestaan

16 februari 2016

Het Instituut voor Interdisciplinaire Studies (IIS) van de UvA lanceert eind maart in samenwerking met cabaretier Tim Fransen een serie workshops speciaal voor honours-studenten van de UvA, VU en AUC.

De workshop start met een bezoek aan zijn voorstelling `Het failliet van de moderne tijd'. Deze voorstelling is gebaseerd op het gedachtegoed van een aantal filosofen, waaronder Friedrich Nietzsche en Albert Camus. Samen met de studenten bespreekt hij de filosofie achter zijn voorstelling.

Tim Fransen studeerde cum laude af in de psychologie en de filosofie en heeft een bijzonder talent om ingewikkelde zaken vanuit een verfrissend perspectief te bekijken. Studenten aan de UvA, VU en AUC krijgen de kans om op onorthodoxe wijze te filosoferen over onder andere de zin van het bestaan als probleem, de dood van God en de moderne mens die het moet stellen zonder fundamenteel houvast. Het uitgangspunt van de workshop is de vraag wat het leven de moeite waard maakt en hoe we ons moeten verhouden tot het cynisme en de leegte. Deze bijzondere reeks workshops wordt bij de UvA gegeven van 29 maart tot 3 mei.

* Website van Tim Fransen

Gepubliceerd door Instituut voor Interdisciplinaire Studies