Pritle winnaar 2016 in Vermogensbeheerbranche


Nationale Business Succes Award 2016: iedere zondag op RTL7 om 13:55 uur

ROTTERDAM, 20160216 -- De nieuwe online vermogensbeheerder Pritle is door het Nationale Business Succes Award Instituut uitgeroepen tot branchewinnaar 2016 in de Vermogensbeheerbranche. De fintech start-up heeft zich volgens de Nominatiecommissie in zeer korte tijd ontwikkeld tot een toonaangevend bedrijf, met een zeer sterke positionering en een klinkende reputatie. ‘Pritle weet haar enorme ervaring in vermogensbeheer en beleggingen uitstekend te combineren met een servicegerichte aanpak, waardoor zij zeer hoog scoort op klanttevredenheid.’

Als specialist in innovatief online vermogensbeheer helpt Pritle beleggers om meer uit hun geld te halen. Beleggen met Pritle kan al vanaf €10. Pritle werkt kostenefficiënter dan vele banken en traditionele vermogensbeheerders en is tot wel 70% goedkoper. Klanten kunnen eenvoudig een financieel doel instellen en hun vermogen vervolgens op de voet volgen. Wanneer een specifiek doel is ingesteld, wordt het beleggingsrisico geleidelijk afgebouwd naarmate het einddoel dichterbij komt. Dit verkleint de kans dat beleggers die hun einddoel naderen voor onaangename verrassingen komen te staan. Doelen en risiconiveaus zijn eenvoudig aan te passen en iedere euro blijft dagelijks opvraagbaar. Met een kwalitatief hoogstaande en begrijpelijke vermogensbeheerstrategie en een informatief persoonlijk dashboard  biedt Pritle de klant totale ontzorging.

De Nominatiecommissie van het Nationale Business Succes Award Instituut ziet in Pritle een stabiele, vooruitstrevende organisatie die naar verwachting in de toekomst nog veel successen kan behalen. ‘Innovatie is het sleutelwoord bij Pritle, want de organisatie is continu bezig haar producten en diensten te verbeteren en zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen van haar klanten. Die verbeteringen zijn er bijvoorbeeld op softwareniveau, maar ook in het koppelen en integreren van allerlei functionaliteiten. Samenwerkingen met grote spelers in andere sectoren, zoals Booking.com, zullen leiden tot nieuwe en uitgebreidere mogelijkheden voor klanten.’

Volledige transparantie

De jury prijst met name haar volledige transparantie voor de klant. Op elk willekeurig moment kan de klant zijn opgebouwde vermogen uitgekeerd krijgen, zonder verdere kosten of boetes. Ook het verdienmodel van Pritle is dusdanig transparant, dat dit geen enkele drempel vormt. Verborgen kosten of fees zijn er niet. Integendeel, de samenwerking die voortvloeit uit de innovaties levert de klant juist meer financiële voordelen op.

‘Pritle is een vermogensbeheerder van de nieuwe tijd. Ze maakt vermogensbeheer transparant en laagdrempelig – echt voor iedereen. Ze maakt met haar aanpak toekomstplannen van klanten levendig en daardoor ook tastbaarder. Bijvoorbeeld een mooie reis, een zeilboot of eerder stoppen met werken. Aan ieder doel kan eenvoudig een concrete tijdlijn worden gekoppeld om het te realiseren. Hierdoor wordt het voor de klant makkelijker volgende stappen te nemen’, stelt Robert Zwaan, hoofd van de dagelijkse Nominatiecommissie.

De onderneming heeft een stevige financiële basis en verdere groeifinanciering is beschikbaar. Zij verdubbelt in 2016 het aantal medewerkers en heeft de ambitie haar activiteiten op te starten in vijf nieuwe landen. ‘Pritle is met recht een game changer. Een prachtige jonge onderneming met professionals uit de hele wereld. Samengebracht in Amsterdam om echt iets nieuws te brengen in een oude markt!’, aldus de Nominatiecommissie.

Meer informatie: www.pritle.com/nl

Over het Nationale Business Succes Award Instituut

Het Nationale Business Succes Award Instituut nomineert sinds 2011 jaarlijks de beste bedrijven van Nederland in specifieke branches op basis van strenge selectiecriteria. Een Succes Award wordt op basis van onderzoek toegekend aan ondernemingen die excellente resultaten hebben bereikt in hun branche en een lichtend voorbeeld zijn van succesvol ondernemen. De Nationale Business Succes Award is de eerste en de enige jaarlijkse ondernemersprijs van Nederland, met een eigen televisieprogramma en een hoofdprijs van 100.000 euro.

De missie van het Nationale Business Succes Award Instituut is tweeledig: het delen van actuele innovaties en kennis over de succesfactoren van ondernemingen in Nederland via (crossmediale) aandacht, en het versterken van het succes, de merkbekendheid en de company pride van de genomineerde ondernemingen via deze ondernemersprijs en het platform van de Nationale Business Succes Award.

De huidige editie van Nationale Business Succes Award (2016), inclusief het aanverwante tv-programma De Succesfactor, is gestart in januari en wekelijks tot einde 2016 te volgen op RTL 7, zondags om 13:55 uur.