Nieuwe parkeeroplossingen in en rondom het centrum


[IMG]

18-02-2016

Deze zomer worden er in Boxtel in en rond het centrum nieuwe parkeeroplossingen ingevoerd. Omwonenden van het centrum en het station ervaren al langere tijd in meer of mindere mate parkeeroverlast. Afgelopen dinsdag nam het college een besluit met het doel om parkeeroverlast te verminderen. Er
is gezocht naar een parkeeroplossing voor iedereen: bewoners en hun visite, centrumbezoekers, werkers en treinreizigers.

Gezamenlijke oplossing

Vanaf 2010 organiseert de gemeente tal van contactmomenten met inwoners. Er passeerden tijdens deze ontmoetingen verschillende oplossingsrichtingen de revue. Uiteindelijk leidde de samenspraak tot de volgende parkeeroplossingen: parkeervergunningen in de woonbuurten in combinatie met betaald
parkeren (kernwinkelgebied/centrum) / inzet van een parkeerschijf (Breukelen Zuid).

Op verschillende parkeerterreinen rondom het centrum is het mogelijk om lang en `vrij' te parkeren. In 2013, 2014 en in 2015 werden er allerlei voorbereidingen getroffen om de aanpak mogelijk te maken.

Verkeersbesluiten

Om de oplossingen aan te bieden zijn verkeersbesluiten nodig. Alle verkeersbesluiten publiceren wij op 25 februari 2016 in de Staatscourant en via de gemeentelijke kanalen.

Invoering parkeeroplossingen

Vlak voor of na de zomervakantie 2016 vindt invoering plaats van de nieuwe parkeersituatie. Vanzelfsprekend volgt een definitief besluit van de werkzaamheden, zodra deze bekend is. Omwonenden worden hierover als eerste geinformeerd.

Meer informatie over de parkeeroplossingen? Ga naar www.boxtel.nl/parkerencentrumbreukelen.

Gerelateerd:

* Parkeren Centrum en Breukelen Zuid