Succesvolle rechercheacties


Succesvolle rechercheacties

Laatste update:
18-02-2016 | 16:56

Amsterdam - Maandag 15 februari 2016 en dinsdag 16 februari hebben rechercheurs van de Amsterdamse recherche de drugshandel een behoorlijke slag toegebracht.

Wietgeur en vuurwapens

Bij een bezoek aan een autoverhuurbedrijf in Amsterdam-West werd afgelopen maandag een wietgeur geroken. Vervolgens werd gezien dat er een man naar buiten kwam lopen met een doos in zijn handen. In de doos bleek een grote hoeveelheid softdrugs te zitten. In een van de ruimtes werden nog twee
dozen met softdrugs gevonden. In de ruimte waar de auto's stonden die werden verhuurd, werd een tas met twee machinepistolen en twee pistolen aangetroffen. Vier verdachten werden aangehouden, drie zijn vandaag voorgeleid en in bewaring gesteld, de vierde wordt morgen voorgeleid.



Vliegende gsm's en 300.000 euro

In een woning in de omgeving van de Veemkade waar niemand stond ingeschreven werd maandag een bezoek gebracht door de Dienst Regionale Recherche. Voorafgaand aan de controle werden 6 gsm's naar beneden gegooid. Binnen bleken twee Albanezen te verblijven en er werden aanwijzingen aangetroffen
voor handel in verdovende middelen. In de woning werd 300.000 euro en een kleine hoeveelheid (vermoedelijk) XTC aangetroffen. De verdachten zijn aangehouden, in verzekering gesteld en de verdachten worden vandaag voorgeleid bij een rechter commissaris en zijn gehouden.







3000 gram cocaine en 18.000 euro

Dinsdag werd een controle gedaan door de Dienst Regionale Recherche bij een woning aan de Jan Evertsenstraat. De eigenaar verhuurt soms aan mensen die actief zijn in het criminele milieu. In de woning bevonden zich 2 Colombianen. In de woning is drie kilogram cocaine en 18.000 euro gevonden.
De verdachten zijn aangehouden en zijn in verzekering gesteld. Morgen wordt een van hen voorgeleid.