Actie zorgmedewerkers gemeentehuis Bronckhorst beëindigd

Zondagavond 21 februari 2016 besloot burgemeester Besselink van de gemeente Bronckhorst de actie van de thuiszorgmedewerkers van TSN/FNV in het gemeentehuis van Bronckhorst te beëindigen.

Sinds vrijdag 19 februari 2016 verbleven zij in het gemeentehuis in Hengelo om aandacht te vragen voor hun situatie en het aanbod van Buurtzorg/Stichting Familiehulp. Wij hebben ons huis opengesteld, omdat we van mening zijn dat ook protesteren hoort bij het democratisch proces. De verwarming bleef aan, er werd beveiliging ingehuurd, er werd koffie en thee ter beschikking gesteld etc.

Op zaterdagochtend 20 februari zijn afspraken gemaakt met de FNV over gastvrijheid in ons gemeentehuis binnen de grenzen van het betamelijke. Op zondagavond 21 februari 2016 besloot de burgemeester de actie te beëindigen omdat deze grenzen helaas overschreden werden.

TSN is één van de zorgaanbieders waar de gemeente mee werkt als het gaat om huishoudelijke hulp. Het bedrijf dreigt failliet te gaan. De grootste prioriteit van de gemeente is op dit moment het continueren van de zorg voor haar inwoners die huishoudelijke hulp krijgen via TSN. Buurtzorg/Stichting Familiehulp hebben gemeenten het aanbod gedaan om de contracten van de TSN-medewerkers over te nemen. Daarnaast zijn wij in gesprek met onze andere zorgaanbieders om te kijken wat zij in deze situatie aan een oplossing kunnen bijdragen. Wij bekijken alle oplossingen serieus en wegen daarbij onder meer de juridische consequenties en lopende overeenkomsten met andere zorgaanbieders af. B en w nemen dinsdagmiddag een besluit over het aanbod.