Werken aan fietsenstalling


Werken aan fietsenstalling /

22 februari 2016 - De vraag naar fietsparkeerplekken zal in Delft in de toekomst verder toenemen. Daarom wordt er bij station Delft hard gewerkt aan meer ondergrondse fietsenstallingen.

Iedereen kan momenteel gratis zijn fiets stallen in de ondergrondse fietsenstalling van het station of in de tijdelijke bovengrondse fietsenstalling, direct ten zuiden van het busstation. In de ondergrondse stalling is ruimte voor 5000 fietsen. In de bovengrondse stalling kunnen 3700 fietsen.

Medewerkers stadskantoor

Medewerkers van de gemeente Delft die in het Stadskantoor boven het station werken, parkeren hun fiets in een tijdelijk omheinde fietsenstalling in de bovengrondse stalling. Zo blijven er meer plekken in de andere stallingen over voor forensen.

Voldoende

Momenteel is een tweede ondergrondse stalling met 2700 plekken in aanbouw. Naar verwachting kan deze stalling begin 2017 in gebruik worden genomen. De twee ondergrondse stallingen - de huidige met 5000 plekken en de nieuwe met 270 plekken - zijn voor de korte termijn voldoende. Alleen op de
piekmomenten zoals in weekenden en aan het begin van een nieuw schooljaar zal naar verwachting nog een klein deel van de buitenstalling nodig zijn om alle fietsen kwijt te kunnen.

Derde stalling

Het blijkt dat de vraag naar fietsparkeerplekken verder zal toenemen. Daarom onderzoekt de gemeente of er een derde stalling bij kan komen. Bekijk het onderstaande filmpje waarin wethouder Lennart Harpe (o.a. Spoorzone) tekst en uitleg geeft.



IFrame
</p>