Verruim je blik met pop-up expo `Perspectives on reality' op het Science Park

22feb2016 09mrt2016

10.00

Verruim je blik met pop-up expo `Perspectives on reality' op het Science Park

Reizende tentoonstelling binnen de UvA van Nick Sousanis' proefschrift in stripvorm `Unflattening' \\015

22feb2016 09mrt2016 10.00

Evenement

Van onderzoeker en striptekenaar Nick Sousanis, verscheen onlangs een bijzonder proefschrift in stripvorm `Unflattening' (Harvard University Press, 2015). Een interdisciplinair onderzoek over hoe we kennis vergaren en welke gevolgen dit heeft voor ons perspectief op de werkelijkheid. Van 22 februari t/m 9 maart zijn delen van zijn werk te zien bij de pop-up expositie op het Science Park 904.

Ontvlakking van de massa

Mede geinspireerd op Edwin Abbott's portret van `Flatland' begint Sousanis zijn betoog door te beschrijven en vooral ook te laten zien hoezeer wij, om te functioneren in onze samenleving, niet ontkomen aan een vergaande standaardisering. Naast een beknopte uitleg van het opnemen en doorgeven van kennis, laat Sousanis ook zijn kritische visie zien op hoe de mens wordt gevormd door zijn omgeving en het onderwijs dat hij heeft genoten. Volgens Sousanis kan onder meer een interdisciplinaire benadering van vraagstukken ertoe bijdragen dat onze kennis en omgang met de werkelijkheid `unflattened' wordt. Na deze `ontvlakking' worden aspecten zichtbaar gemaakt die vanwege analyse en standaardisering verloren dreigen te gaan. Een prachtig en buitengewoon pleidooi voor een 'bevrijding van je blikveld'.

Deze pop-up expositie wordt gepresenteerd door het Instituut voor Interdisciplinaire Studies van de Universiteit van Amsterdam en is samengesteld door Vasso Belia, MA in samenwerking met de `School of Liberal Arts and Sciences' van de Universiteit van Utrecht.

* Science Park 904

Science Park 904 | 1098 XH Amsterdam +31 (0)20 525 8626

Gepubliceerd door Instituut voor Interdisciplinaire Studies