Eerste buurtpreventiebord in Noordenveld geplaatst


Nieuwsbericht Eerste buurtpreventiebord in Noordenveld geplaatst

Gepubliceerd op: 23 februari 2016

Foto waarop Klaas Smid, Robert Bouma en Alex van der Molen het buurtpreventiebord onthuld.

Op 18 februari 2016 is het eerste buurtpreventie bord in de gemeente Noordenveld geplaatst door Alex van der Molen in aanwezigheid van burgemeester Klaas Smid en wijkagent Robert Bouma.

Burgemeester Klaas Smid: "De gemeente en de politie willen graag een zo veilig mogelijke omgeving voor de inwoners en daarom steunen we het burgerinitiatief van de WhatsApp groep. Met een speciaal buurtpreventiebord wordt de preventieve werking van een Buurt WhatsApp enorm benadrukt en
versterkt." Robert Bouma: "Inbrekers mijden buurten waar bewoners elkaar via Buurt WhatsApp waarschuwen voor verdachte personen. Lokale inbrekers zijn voor een deel verantwoordelijk voor de inbraken in een buurt, als ze weten dat er een Buurt WhatsApp actief is haken ze af."
Zodra er meerdere WhatsAppgroepen in een grote wijk actief zijn, kunnen de beheerders contact opnemen met de gemeente en een verzoek indienen voor een bord. Er wordt dan samen gekeken naar mogelijkheden en een geschikte locatie waarbij de verkeersveiligheid gewaarborgd blijft.

Initiatiefnemers Noordenveld

Alex van der Molen en Alex Akker zijn initiatiefnemers in de regio Nieuw-Roden en Roden. "Naar aanleiding van de inbraken in het dorpshuis van Nieuw-Roden en bij de kinderopvang naast het dorpshuis hebben wij een WhatsAppgroep opgericht voor meer preventie in de buurt. Het mooiste is gewoon
dat zoveel mogelijk mensen zich aansluiten bij een WhatsApp-groep. Het is een simpel, maar effectief middel om de buurt veiliger te maken. Het gaat immers om de preventieve werking. Voorkomen is beter dan genezen," aldus initiatiefnemers Alex van der Molen en Alex Akker.
Ze zijn ook bereid om uitleg te geven over hoe zij te werk zijn gegaan met het oprichten van een WhatsAppgroep. Ze zijn te benaderen via het e-mail adres nieuwroden@outlook.com of roden-buurtpreventie@outlook.com.

Heterdaadoefening Norg

In Noordenveld zijn bewoners, politie en gemeente op dit moment bezig met de voorbereiding van een heterdaadoefening in Norg. Op 9 maart 2016 wil de politie met de inwoners van de gemeente Noordenveld de handen ineen slaan om een of meer inbreker(s) aan te houden. Tijdens de oefening wordt
gebruikt gemaakt van zowel de inzet van Burgernet als actieve WhatsApp groepen.

Meer informatie

Lees meer informatie over de buurtpreventie WhatsApp.