Blik en drinkpakken bij plastic afval


Er verandert iets in het scheiden van het afval in onze gemeente. Per 1 maart 2016 kunt u blik en lege drinkpakken bij het plastic afval doen en samen deponeren in de ondergrondse container voor plastic.

Minder afvalstoffenheffing

De recycling van gft-afval en van plastic, blik en drinkpakken kost de gemeente minder dan het verwerken van restafval. Om u een indruk te geven: in 2015 moest de gemeente voor het laten verwerken van restafval EUR 450.000 betalen. Alle huishoudens in onze gemeente dragen via de
afvalstoffenheffing bij aan de verwerking van al ons afval. Een eenpersoonshuishouden betaalde in 2015 EUR 216,96 aan afvalstoffenheffing en een meerpersoonshuishouden EUR 327,48.

Samen kunnen wij ervoor zorgen, dat de afvalstoffenheffing per huishouden de komende jaren omlaag kan. Hoe meer wij ons afval scheiden, hoe minder restafval er verwerkt moet worden en hoe minder wij voor de verwerking van restafval moeten betalen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar
ook beter voor uw portemonnee.

Begin van iets moois

Door afval op de juiste manier te scheiden, dragen we met elkaar direct bij aan iets moois: een waardevolle en leefbare omgeving voor onszelf, onze kinderen en kleinkinderen. Op www.beginvanietsmoois.nl vindt u informatie, regionaal nieuws en tips om afval goed te scheiden.