Veel ongevallen door gladheid, grote drukte blijft uit.


25 februari 2016, 09:09

Het is donderdagochtend glad op de weg, maar grote problemen bleven uit. Ook de drukte viel uiteindelijk mee. Op het hoogte punt van de ochtendspits stond er 130 kilometer file op de weg. Het was zo rustig omdat een groot deel van het land voorjaarsvakantie viert.

Op een aantal plaatsen is het wel misgegaan, zo melde Rijkswaterstaat dat er afgelopen nacht op vier plaatsen auto's te water waren geraakt.

De langste file , zo'n 16 kilometer, stond vanmorgen op de A7 richting Zaandam omdat de spitsstrook door de gladheid niet open kon. Na twee extra strooi beurten kon de strook rond half 9 alsnog worden ingezet.

De N243 Alkmaar - Hoorn moest in beide richtingen tussen de N507 naar de Goorn en de aansluiting met de A7 worden afgesloten na een slippartij.

Tegen het einde van de spits ging het mis op de A9. Op het knooppunt Holendrecht kwam een auto na een slippartij in een sloot terecht. Daar is tot 10.00 uur een rijstrook dicht voor het bergen.

Ook op de A9 bij Akersloot ging het mis richting Alkmaar. Alle rijstroken moesten worden afgesloten na een aanrijding tussen vier auto's, alleen de vluchtrook is voor het verkeer beschikbaar.

Foto: (c) VID